maandag 16 september 2024

UITKIJKPUNT KERKTOREN LISSEWEGE LOKT MEER DAN 13.000 BEZOEKERS IN HET EERSTE JAAR

Lissewege, vrijdag 13 september 2024 - De Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.



FOTO VAN DE WEEK

 

Lissewege in de mist door Robert Van Gheluwe vanop zijn hoogtewerker

DARTSVERENIGING ZWANKENDAMME ORGANISEERT EEN 'AMBIANCE AMATEURTORNOOI DARTS'

 

DartsVereniging Zwankendamme gaat terug los met mini Ally Pally qua sfeer. Het beste ambiance amateurtornooi in de regio, waar de 26, 41 en soms eens een 100 score volle.frustratie in de tablets aangegeven worden. Waar je jezelf eens het gevoel kan geven dat je een prof kan worden. De druk op het podium waar iedereen jou poging tot de wall of fame in zwankendamme zal aanmoedigen. Waar je als B ronde finalist evenveel respect verdiend als de A ronde. Waar jou droom werkelijkheid kan worden.

Schrijf je alvast in want de plaatsen zijn beperkt. .
Meer info volgt nog deze week.
prijs: 15€
mededeling:naam en 9 november
reknr: BE69000450000578

APPELFEEST IN VOEDSELBOS 'DE WILDERNISSE'

 

ZATERDAG 28 september APPELFEEST in voedselbos 'de Wildernisse'
Lisseweegse Steenweg 14, 8377 Zuienkerke.
drieszenhoeve@gmail.com. 
Kom zelf je Appels plukken. 
Graag zakje, emmer, mand, ... meebrengen om ze mee naar huis te nemen. 

NIEUW: "MORGANE, EEN GEPASSIONEERDE PERSONAL COACH STAAT KLAAR OM JOU TE HELPEN".



Ik ben Morgane Verdikt, een gepassioneerde personal coach die klaarstaat om jou te helpen de beste versie van jezelf te worden! 

Mijn doel is om mensen te inspireren en begeleiden naar een gezondere en actievere levensstijl. Door in jezelf te investeren, zowel fysiek als mentaal, kun je echt verandering teweegbrengen. Samen werken we aan jouw doelen en creëren we een duurzame routine die bij jou past.

Ben jij klaar om in jezelf te investeren en die eerste stap naar een fitter leven te zetten? Neem contact op en laten we samen aan jouw ontwikkeling beginnen: https://www.facebook.com/morgane.vrdkt.7

zondag 15 september 2024

BUURTCENTRUM LEVENSVREUGDE ORGANISEERT EEN BUURTBANKBABBEL

 

Op maandag 16 september om 14u organiseert Buurtcentrum Levensvreugde een buurtbankbabbel in de Jacob Reyvaertstraat terhoogte van huisnummer 48. Wees welgekomen voor een gezellige babbel met de buurt en een kop dampende koffie.

NIEUWS VAN DE KAVIJAKSTOPPERS

PRIJZEN VAN DE TOMBOLA



BEKEND PERSOON GESPOT TE LISSEWEGE

 

Carl huybrechts gespot te Lissewege door Dirk Maenhout

NIEUWS VAN RESTAURANT DE GOEDENDAG

 Het wildseizoen is begonnen





NIEUWS VAN DELPHINE'S SALON






GRATIS TENTOONGESTELDE HANDGEMAAKTE WOLLEN VLAGGEN

 

Vandaag zijn de handgemaakte vlaggen van enkele wereldlanden verwijdert van tussen de bomen langs de Pol Dhondtstraat. Voordat ze naar het containerpark verdwijnen geven we ze nog een 2de kans door opgehaald te worden. Zie je tussen de verschillende vlaggen een land naar uw keuze......neem hem gratis mee! De vlaggen staan tegen de scheidingshaag van de parking en de Pol Dhondtstraat.

zaterdag 14 september 2024

EEN PLANTJE VOOR 'KOM OP TEGEN KANKER'

 

K.o.m  O.p  T.e.g.e.n   K.a.n.k.e.r
Plantje 8 Euro stuk
bij Fiori - The Green House
Zeebruggelaan 37, Lissewege

donderdag 12 september 2024

OPROEP VOOR MEDEWERKING MET 'UITWIJKEN' TE ZEEBRUGGE

 

Beste Zeebruggenaren,

misschien zagen jullie via verschillende kanalen al een oproep verschijnen om mee te werken aan onze theaterwandeling en/of sprotjesrokerij-installatie op Uitwijken eind september aan het Visserskruis...

Moesten er onder jullie nog enthousiastelingen zijn die hierin willen meespelen of meebouwen willen we nog steeds iedereen de kans geven mee te springen in dit zotte avontuur :)

Neem gerust contact met ons op via onze facebook-pagina en of via mail; info@heteenzamewesten.be

Hopelijk komen jullie alvast massaal kijken!

Vriendelijkste groeten,
Tom Ternest, theatermaker

WANDELAARS VAN D' OUDE STOASIE ZEEBRUGGE WANDELEN IN DE OMGEVING VAN HEIST

 

De wandelaars van het eerste uur , present op onze wandeling in de omgeving van Heist van 9 september 2024

VIJFDEKLASSERS VAN DE LISBLOMME BEZOCHTEN DE PASTORIETUIN

 

Het vijfde leerjaar van de 'Lisblomme' had onlangs een afspraak in de bibliotheek. Achteraf bleven de vijfdeklassers in de pastorietuin om de kunstwerken te bekijken en enkele opmetingen te doen voor de wiskundeles over omtrek  en oppervlakte. De volgende dag gingen ze met hun notities aan de slag. Ondertussen werd er verteld over de oude pastorie en het beeldenmuseum. Ook Willem Van Saeftinghe kwam aan bod. En niemand wist het oud gemeentehuis zijn. Terwijl we er zo vaak voorbij wandelen. Het is zo fijn om in ons eigen dorp op stap te gaan.

Tekst & foto: de Lisblomme


woensdag 11 september 2024

PERUCOMITÉ ZEEBRUGGE ORGANISEERT EEN KAAS & WIJNAVOND

 


MANNEN VAN DE GROENDIENST LEVEREN UITSTEKEND WERK IN DE TUIN VAN DE OUDE PASTORIE

 



De mannen van de Groendienst hebben uitstekend werk geleverd in de tuin van de Oude Pastorie. Langs de muren hebben ze onkruid en vele doornen verwijdert zodat de leiboompjes weer zichtbaar zijn. Ook de oude muren komen weer tot hun recht. Alleen moet er nog iets gebeuren aan de achterkant van de tuin maar werd beloofd dit te verwezelijken later in het najaar als tevens ook de kunstwerken van de Beeldenroute weggehaald zijn. Super gedaan mannen van onze Groendienst!

HONDENDROLLEN LANGS HET WEGELTJE VAN DE ALFOS STYNSSTRAAT

 

Oppassen geblazen langs het wegeltje tussen de huizen van de Alfons Stynsstraat en het Lisseweegs Vaartje liggen er veel hondendrollen. 's Avonds als het donker wordt en je gaat door dit onverlicht wegeltje heb je veel kans dat je op een drol stampt met alle nare gevolgen vandien. Er zijn al een paar mensen op zoek naar het baasje van deze hond om hem een mooi cadeau toe te sturen.



RONDGEDEELDE BRIEVEN 'NIEUWE STANDPLAATS BUS VAN DE BRUGGELING' WAREN ONNODIG EN KOSTEN ONS VEEL GELD

 

Bij mijn weten staat de bus van de Bruggeling hier al maanden op de parking van de Pol Dhondtstraat. Wij weten dus ook niet met de titel: "Nieuwe standplaats Bus van de Bruggeling" wat ze daar mee bedoelen. Al deze brieven die men in Lissewege verdeeld heeft zijn in onze ogen 'onnodige onkosten'. De brave Brugse inwoners zullen wel mee betalen voor iets dat in onze ogen niet nodig was! 

Bus van de Bruggeling heeft nieuwe standplaatsen en openingsuren. Een overzicht vind je hieronder:






dinsdag 10 september 2024

S-PLUS LISSEWEGE ORGANISEERDE EEN THEMA NAMIDDAG DIE GING OVER 'PREVENTIE'

 

Deze namiddag organiseerde S-Plus Lissewege een gespreksnamiddag met Mathijs Goderis. Schepen van Jeugd, Preventie en Dierenwelzijn. Het thema was 'Preventie' met onder meer de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer, computercriminaliteit, het ontwikkelen van een preventiebeleid ter voorkoming van specifieke criminaliteitsfenomenen: fietsdiefstal, gauwdiefstal, inbraak, overlast nav. uitgaansproblematiek, graffiti, vervuiling openbaar domein.
Een hele brok informatie die in verstaanbare taal van Schepen Mathijs Goderis uitgelegd werd.


maandag 9 september 2024

HUIS TE KOOP TE LISSEWEGE

 

Scharphoutstraat 13, 8380, Lissewege,    294.000 Euro

Op zoek naar een instapklare woning in het pittoreske Lissewege?
Deze knappe woning heeft het allemaal!
Kwaliteit, charme én instapklaar!


JAARLIJKSE BBQ BIJ KRACHTBALCLUB AVANTI LISSEWEGE

 

Afgelopen zaterdag organiseerde krachtbalclub Avanti Lissewege hun jaarlijkse barbeque. Spelers, familie en vrienden waren uitgenodigd. En dat het lekker was...........een feit en voor herhaling vatbaar.


OVERLIJDENSBERICHT

 





LEERLINGEN VAN TER POORTEN BEZOCHTEN DE "BEELDENROUTE 2024"

 

Een creatieve namiddag voor onze jongste kunstenaars

Onze leerlingen van de eerste graad gingen donderdagnamiddag op avontuur langs de beeldenroute. Samen hebben we bijzondere kunstwerken ontdekt en genoten van de mooie natuur. De kinderen keken met verwondering naar de beelden en deelden hun ideeën en gevoelens over wat ze zagen

Op ontdekking langs de beeldenroute in Lissewege

Vrijdag genoten onze leerlingen van de tweede en de derde graad van een inspirerende namiddag vol kunst en cultuur. Tijdens een wandeling langs de beeldenroute ontdekten we verschillende kunstwerken van diverse kunstenaars. We hebben geleerd om kunst te bekijken, te analyseren en er samen over te praten. Wat een mooie ervaring om kunst door onze eigen ogen en die van anderen te zien.

FEMMA LISSEWEGE: "HOE GEBRUIKEN WE EEN AED TOESTEL".

 


OKRA LISSEWEGE - ZWANKENDAMME ACTIVITEIT: "WAT VERTELLEN WEERSPREUKEN ONS".


 

zondag 8 september 2024

RIVIERKREEFTJES GESPOT LANGS HET WANDEL- EN FIETSPAD LISSEWEGE - ZWANKENDAMME

 

Elke Stas: "Eigenaars van honden opgelet, vele rivierkreeftjes 
op pad terhoogte van fietspad en groenberm Wulfsberge".


RFC LISSEWEGE ORGANISEERT EEN REUZETOMBOLA

 


HERDENKINGSPLECHTIGHEID VAN DE BEVRIJDING DOOR DE CANADESE TROEPEN TE LISSEWEGE

 

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in september de bevrijding van Lissewege, door de Canadese troepen, herdacht. Het is dank zij hen dat voor de bewoners van Lissewege het woord 'vrijheid' weer een positieve betekenis kreeg. Enkele sfeerbeelden: https://photos.app.goo.gl/4FhnReKVHWWz1C2V7

STARTDAG KSA LISSEWEGE WAS EEN TOPPER

 






De startdag van KSA Lissewege zit er weer op, en wat voor één was het!! 

De kinderen werden per piraat, in een groepje verdeeld dus 4 groepjes. Zo moesten ze kwartet in het groot spelen. 
Per kwartet dat ze hadden, konden ze een kanonskogel verdienen voor de piraat van hun groepje, om dan later via zeeslag de andere piraten hun boten te laten zinken. 

Ondanks dat team rood zwaar vals speelde maar niet door de mand is gevallen TOT op het laatste, stonden ze wel in de finale tegenover team blauw. Team blauw won uiteindelijk de strijd. 
De startdag was dan ook super geslaagd en de kinderen hebben er van genoten!