Posts

Posts uit december 12, 2021 tonen

WERELDLICHTJESDAG IN HET BOEKENRUILKASTJE

Afbeelding
  Elke tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Mensen komen samen om overleden kinderen te herdenken en 's avonds om 19 uur een kaarsje aan te steken. Door de verschillende tijdszones ontstaat er een golf van licht. De traditie ontstond eind jaren 90 in de Verenigde Staten en is intussen wereldwijd bekend. Ook bij ons zijn er elk jaar op verschillende plaatsen herdenkingen voor Wereldlichtjesdag. Ook in het boekenruilkastje langs de Pol Dhondtstraat brandt er een lichtje!

NIEUWS VAN MINIVOETBALCLUB 'CAFE' DEN OUDEN TOREN'

Afbeelding
 Donderdag 9/12 sloten we de eerste competitiehelft af met een klinkende 3-12 zege tegen het nederige Comptoir des arts. De (bijna) hekkensluiter was 'star struck' door een alweer zeer kwalitatieve selectie die over de hele lijn een niveautje te sterk was.  De afwezigheid van topscorer Nathan bleef onopgemerkt door het spervuur van doelpogingen die het doel van de tegenstanders tergde, met vele goals tot gevolg. Enkele hoogtepunten van de wedstrijd: 🔝 Een momentje hoog positiespel van de tegenstander wordt genadeloos bestraft door een prachtig afstandsschot van Sven  🔝 Na een mooie lange bal van Tom neemt Guillaume de bal beheerst aan en tikt deze op zeer sluwe wijze over de uitkomende keeper.  🔝 Goed overzicht van Gert brengt Tom in positie en haalt verschroeiend uit in de verste hoek, onhoudbaar  finaal staat er nog een bekerwedstrijd op het programma tegen 'Jean Max' uit een hogere reeks, spanning alom!

GRONDVERSCHUIVING IN DE BERM TE ZWANKENDAMME

Afbeelding
  FOTO: Muriel Jacques Door de overvloedige regenval dezer dagen is er een grondverschuiving in de groene bufferberm te Zwankendamme ontstaan.

WANDELEN NA KERST GAAT DIT JAAR OOK NIET DOOR!

Afbeelding
  Door de coronararegels gaat dit jaar het evenement "Wandelen na Kerst" ook niet door. Op de verzamelplaatsen zou men dit niet kunnen organiseren. Het Feestcomité - Handelsgebuurtekring heeft na jaarlijkse gewoonte de kerstbomen geplaatst en vraagt aan de bewoners die er een gekregen hebben die te verlichten of te versieren. Op maandag 10 januari worden de kerstbomen opgehaald door de IVBO