vrijdag 12 juli 2024

DE WANDELAARS VAN D'OUDE STOASIE WAREN IN DE HAAN

 

Op maandag 8 juli was het een mooie en gevulde dag voor de wandelaars van d'Oude Stoasie.  In de voormiddag gingen ze wandelen in De Haan. In de namiddag bakten ze wafels in de assistentiewoningen Park Aan Zee. 
Dank je wel aan de vrijwilligers Christiane en Willy. De wafels waren heerlijk!


HOE GA IK AAN DE SLAG MET GOOGLE FOTO'S

Maarten van LIGO komt les geven over Google Foto's. Ideaal om je zomerfoto's te leren beheren en op te slaan, albums te leren maken en te delen.
Deze les is voor iedereen.

Dezelfde les gaat door op twee momenten.
Je kan kiezen:
- Maandagavond 16 september om 19u;
- Dinsdagochtend 17 september om 9u30.

Laat je ons weten als je komt? (oudestoasie@mintus.be of 050 32 63 40)


NIEUWSJES VAN ONTMOETINGSCENTRUM tVAARTJE

 

De startdag van tVaartje bracht verbondenheid en saamhorigheid. De flashmob van het koor uit Adegem en het inclusief toneel van vzw Speling bekoorden de aanwezigen en de toon van tVaartje 2024 werd gezet. Jammer genoeg blijven de hemelsluizen het gras besproeien en wolkenblazers de kabientjes teisteren.

Maar getreur staat niet op mijn agenda…. als de warmte niet van buiten komt, dan moeten we het maar bij onszelf zoeken en elkaar opzoeken op een Loft Stories, tijdens één of andere workshop of met een gezellig babbel met de kunstenaars die het beste van zich zelf tonen in de talrijke exporuimtes.

De workshops vind je terug op onze website. Het is zeker de moeite waard om zowel je lichaam (Feldenkrais op zaterdag of yoga op zondag), je creativiteit ( bekijk de agenda) als je gezelschapspelgevoel (Rummikub op maandag) te activeren in een speelse omgeving.

Aan de microgolf worden geen vrienden gemaakt, wel aan onze barbecue. Vanaf dat het weer het toelaat zal ook elke zaterdag en zondag de barbecue bakklaar staan vanaf 12u30. Breng je vlees en groenten mee en geniet van het samenzijn.

Ook zijn er in de zomer elke zaterdagavond om 18u30 Loft Stories, waar je in een intieme setting in de Loft je hart kan ophalen bij formidastische muziek. We verwelkomen je graag op één van de volgende Loft Stories.  

 

Zaterdag 13 juni 18u30: Roy Orbison, his songs, his story by Rudolf Hecke

Rudolf is muzikant en rasverteller, je hangt aan zijn lippen, hij ademt wat hij zegt, zijn zang en gitaarspel brengen passie en betrokkenheid.

Onthullende verhalen en hemelse muziek van the Big O. Wie kent ze niet: ‘In dreams’, ‘Only the lonely’, ‘Oh pretty woman’, ‘Crying’, ‘Running scared’, It’s over’ ? Maar wie kent de ware toedracht over het ontstaan van die songs? Hoe ze zijn ontstaan, hoe ze onlosmakelijk verbonden zijn met het bijzonder tragische leven van Orbison en zijn kordate tot bizarre manier om daar mee om te gaan.

Al die songs komen aan bod, en meer, onuitgegeven muziek en studiotakes die nooit het daglicht zagen, Rudolf heeft ze kunnen bemachtigen via Roy’s zonen voor het schrijven van zijn boek. Uniek. De meer dan anderhalf uur razen voorbij. We genieten van de grootste stem van de popmuziek, van zijn ultieme klassiekers en Rudolf Hecke’s grondige kennis van zijn onderwerp en de passie waarmee hij ze etaleert.

Alle info en tickets voor Roy Orbison, his songs, his story by Rudolf Hecke

 

Zaterdag 20 juli om 18u30: Kathleen Vanden Houdt en Pieter van Boomgaert

Als troubadour van het hart en bluebird bij uitstek omarmt ze de rusteloosheid van de ziel en houdt ze het ontembare vuur aangewakkerd. Ze heeft het brevet van een oer-degelijke live reputatie allang op zak en onder de noemer 'no nonsense' en 'puur' beklijft ze telkenmale de harten van haar publiek... Haar songs schuwen de donkerte niet maar bieden altijd troost en hoop.

Met 'Undress this love' heeft Kathleen een parel van een album bijeen geschreven ..De liefde ontkleed , laag per laag , tot de blutsen en builen maar ook het licht en de magie zichtbaar worden  .

Verlangen, verwensen...zoeken, wegduiken....wentelen, afstoten...  We zijn allemaal met de liefde bezig..

 Alle info en tickets voor Kathleen Vanden Houdt en Pieter van Boomgaert

 

 

Zaterdag 27 juli om 18u30: Peep Deluxe met Hedwig Peetermans

Hedwig Peep Peetermans, een singer-songwriter pur sang met slechts één ultiem doel: de luisteraar bij het nekvel grijpen. Donkere kroegen en achterzalen hebben zijn unieke stem doen rijpen, soms fluisterend, soms grauw en bezwerend.

Hij speelt samen met Stijn Vandebril, en uitzonderlijke gitarist/contrabassist en een hedendaagse Vlaamse kunstenaar.
Samen nemen beide gepassioneerde artiesten je mee naar de wondere wereld van de allermooiste Roots, Americana & Folk songs. Prachtige nummers die recht naar hart en ziel gaan. Een hartverwarmende ervaring voor de muziekliefhebbers.

Alle info en tickets voor Peep Deluxe met Hedwig Peetermans