Posts

Posts uit augustus 9, 2022 tonen

KSA LISSEWEGE GAAT OP KAMP NAAR ZUTENDAAL (1)

Afbeelding
  ZIEZOOO, de camion is volledig ingeladen en klaar om te vertrekken! nu kan het kamp ECHT beginnen! Voor morgen spreken ze af vanaf 8u30 aan het station van Lissewege. Ze mogen NIET vergeten genoeg water mee te nemen (in drinkflessen) samen met een hoofddeksel. Een lunchpakket voor in de middag is ook een must om hun staptocht naar het kamphuis aan te kunnen vangen!  Dit jaar trekken ze terug naar het verre Limburg, meer bepaald naar Zutendaal. Het adres van hun kamphuis is: Woushoeve, Maastrichterstraat 15, 3690 Zutendaal. Zoals altijd zullen sommigen in tenten slapen en zal een matje en slaapzak dus broodnodig zijn. Het kamp vindt terug plaats van 10 tot 20 augustus en zal voor het eerst sinds 2 jaar zonder coronamaatregelen doorgaan. Op 10 augustus wordt iedereen om 8:30u aan het station verwacht. Op 20 augustus zijn ze (hopelijk) om 17:48 terug in Lissewege.

BEELDENROUTE-WANDELTOCHT MET D'OUDE STOASIE VAN ZEEBRUGGE

Afbeelding
  Op maandag 8 augustus gingen traditioneel de wandelaars van d'Oude Stoasie Zeebrugge op pad om de vele kunstwerken van de Beeldenroute te bekijken. Men startte langs de Pol Dhondstraat waar men de kleurrijke handwerkjes van de buurtbewoners, Charlotte en Ter Poorten kon bewonderen. Daarna ging het richting de markt, in de kerk, de tuin van de Pastorie en ook na een stevige wandeling naar Ter Doest waar men in de grote schuur voorbereidingen aan het treffen was voor het komend MA festival.  Enkele sfeerbeelden van het kunstminnend bezoek........ KLIK HIER!

BLIKVANGER VAN DE WEEK

Afbeelding
  Foto 'Bruno Jacxsens' Onze trotse toren ontsierd door de vele windmolens op de achtergrond!

FOTO VAN DE WEEK

Afbeelding
  Genieten van de beelden in de tuin van de oude pastorie Foto Franky Trappeniers

NADINE DEETENS WERELKAMPIOENE GARNAALPELLEN

Afbeelding
 Huidig Belgisch Kampioene Garnaalpellen Nadine Deetens uit Zwankendamme nu ook Wereldkampioen Garnaalpellen in Leffrinckoucke Fr. Op zondag 7 augustus vond voor de 17de keer het Wereldkampioenschap Garnaalpellen plaats in het Franse Leffrinckoucke op een boogscheut van de Belgische grens. Nadine Deetens uit Zwankendamme (Brugge), die in juni met 101,50 gram gepelde garnalen Belgisch Kampioene werd op de eerste editie van het BK Garnaalpellen in Oostduinkerke,behaalde nu de Wereldtitel in Leffrinckoucke. Ze pelde maar liefst 155 gram garnalen in 10 minuten tijd. Chantal Goes uit Bredene werd tweede. Drievoudig wereldkampioene Katty Vanmassenhove eindigde derde. Uitslag van de top 3: Nadine Deetens (155 gram)-Chantal Goes (149 gram) en tenslotte Katty Vanmassenhove (130 gram). Foto en tekst: Orde van de paardevisser.