dinsdag 6 augustus 2024

NIEUWS VAN ONTMOETINGSCENTRUM tVAARTJE

 

tVaartje beleeft deze zomer haar eigen Olympische Spelen en zoals de traditie voorschrijft, is deelnemen belangrijker dan winnen. En die traditie is er om in ere te houden.
We hebben doorgezet ook bij het aanhoudende regenweer. We beleven nu in het zonnetje de vreugde van het samenzijn, we houden van de bemoedigende woorden van de bezoekers, we genieten met de glimlach van de uitzonderlijke creaties en kunstwerken en we volharden tot de eindmeet in september om je elke dag een mooie dag aan te bieden.
Op het podium worden de medailles dit jaar uitgereikt aan onze vrijwilligers. Hun onvoorwaardelijke inzet, hun engagement en hun liefde voor tVaartje en haar kunstenaars en bezoekers geven dat tikkeltje meer aan de volledige sfeerbeleving in tVaartje. Ze bedienen je met de glimlach, geven uitleg over de werking, staan aan de bar en de afwas, geven workshops, trekken foto’s, houden de tuin kraaknet en klussen volop… kortom ze doen gewoon alles om je een heerlijke zomer aan te bieden. Dankjewel vrijwiligers… jullie zijn top!
Graag nodig ik je dan ook uit op een bezoekje aan tVaartje en waarom ook niet in de Loft voor een prachtig huiskamerconcert.

- Zaterdag 10 augustus om 18u30: Alleen wie slim is, die wint met Geert Vandenbon
Geert Vandenbon is een singer-songwriter die kiest voor de akoestische gitaar en het Nederlands.
Live speelt hij een mix van eigen liedjes, persoonlijke vertelsels en hier en daar een rake cover of vertaling, met warme stem en fijne teksten en met een helder gitaarspel in de americana-traditie..
Geert durft meerdere petten opzetten. Muziek en wielersport zijn de rode draad door zijn leven en door het concert. Met zijn wielerliedjes neemt Geert een bijzonder plekje in het wieler- en muzieklandschap bij ons.
Hij speelt met multi-instrumentalist Andries Boone aan zijn zijde, op viool, mandoline, accordeon. Die verdiende zijn strepen o.m. bij Guido Belcanto, Mandolinman, Lenny & de Wespen …

 - Zaterdag 24 augustus om 18u30: 100 jaar Fingerpicking met Jan Bruynooghe
Zanger-gitarist Jan Bruynooghe (o.a. Dirty5, Het Akoestisch Ei) is gefascineerd door rootsmuziek, blues en americana.
Hij bundelt kleine, fragiele akoestische versies van zijn lievelingssongs in een intense, intieme live solo-act. Fingerpicking blues van Mississippi John Hurt, Doc Watson, Blind Blake, Robert Johnson, Leroy Carr en Colter Wall passeren de revue.
Jan neemt je op sleeptouw met een bloemlezing van schitterende country blues songs van voor, tijdens en na the great depression maar even goed fijne, uitgeklede pareltjes van andere helden zoals Jim Croce, Neil Young, Tom Waits, Bob Dylan en Lyle Lovett. Deze show is een must voor de liefhebber maar ook voor de prille ontdekker een bijzonder fijne ontdekking.

- Zondag 8 september om 17u: Kathleen Vandenhoudt en Luiz Marquez
Kathleen Vandenhoudt  & Luiz Marquez, This fire, ever burning. Onze Bluebird  Kathleen laat samen met  Luiz  Márquez haar liefde voor de blues en Americana horen.  "This fire, ever burning" is een krachtige mix van Kathleen's authentieke songs  en  Luiz's meeslepende harp en saxofoon. Ervaar de no-nonsense attitude en oprechte emotie, vol deugd en positieve energie.

Wist je ……
-  dat we nog kunstenaars zoeken voor de vele schildersezels in de boomgaard? Kom en laat je inspiratie de volle loop gaan.


FOTO VAN DE WEEK

 

Zalig wandelen in de schaduw langs 't Wegeltje (Valerius De Saedeleerpad)
Foto - Johannes Peter Kuerten

BEKEND LISSEWEEGS VOLK OP TRAMMELANT IN DE HAAN

 

Altijd leuk als je bekend volk van Lissewege ziet in Trammelant De Haan aan Zee met hun oldtimer.
Hubert Jacxsens aan het stuur van zijn ferm machien met echtgenote Nicole.
Foto - Mireille Deslyper

ALLEE...........................ROULEZ!

 

Allee........., het was een paar dagen geleden dat er een mastodont door ons dorp reed. Deze morgen was het weer prijs met een Oostblokker die van richting Dudzele kwam langs de Ter Doeststraat om via de Gijzeleweg en de Stationstraat naar Zeebrugge te rijden. De naam van fotograaf is mij ontgaan.