Posts

Posts uit april 11, 2022 tonen

FOTO VAN DE WEEK

Afbeelding
  Foto van Caroline Franco Een koppel ooievaars op de kerk in Lissewege, mooi om te zien op deze zonnige lentedag

VOETBALUITSLAGEN RFC LISSEWEGE

Afbeelding
  RFC LISSEWEGE A RFC LISSEWEGE B

INTERESSANTE RONDLEIDINGEN MET VICKY BOERJAN TE LISSEWEGE

Afbeelding
  Foto HLN.be Voor wie Lissewege nog beter wilt leren kennen: volgende zondag 17/4 om 15 u  is er een rondleiding over wat de kerk in Lissewege verbergt (deel opbrengst is voor  restauraties in de kerk) en op 1/05 om 15 u kan je het kerkhof van Lissewege ontdekken  (grafsymboliek, oude legendes en de verhalen van de vroegere inwoners).  Tickets:  https://eventix.shop/q84dz7de  Meer info:  www.visitlissewege.be/rondleidingen

PALMZONDAG MET DE VORMELINGEN VAN 2022

Afbeelding
  Afgelopen zondag(10/4) werd ' Palmzondag ' gevierd samen met de vormelingen in de  St.Donaaskerk te Zeebrugge. De vormelingen brachten er hun ' Palmpasenstok ' mee.  Deze 'Palmzondag' is de eerste dag van de Goede Week. Zeven dagen lang herdenken  christenen dan de laatste week uit het leven van Jezus en bereiden ze zich voor op Pasen. Na de viering kon men gewijde palmtakjes mee naar huis nemen. Enkele sfeerbeelden(excuses voor de soms mindere kwaliteit van de foto's.... KLIK HIER!

CONCERT IN ONZE KERK: 'DE JOHANNESPASSIE UITGEVOERD DOOR HET KORTRIJKS VOCAAL ENSEMBLE'

Afbeelding
  ´Op zaterdagavond 9 april werd in de Kerk van Lissewege de Johannespassie (versie II uit 1725) uitgevoerd door het Kortrijks Vocaal Ensemble onder leiding van dirigent Wim Verdonck. De talrijke aanwezigen (zoÿn 350 personen), waaronder tal van prominenten (oa de burgemeesters van Brugge en Zwevegem, de voorzitter van het Havenbestuur Zeebrugge,..waren aanwezig) genoten van een schitterend optreden.  De solisten, Adriaan De Koster (tenor), Kai-Rouven Seger, Elke Janssens (sopraan), Pieter De Praetere (contertenor), Leander Van Gijsegem en Lieven Termont (bariton) maakten er samen met het Kortrijks Vocaal Ensemble en het barokorkets olv Benianmino Paganini een onvergetelijke avond van…. De staande ovatie achteraf was dan ook meer dan verdiend!!¡ Niet te vergeten : op vrijdagavond 29 april staat er al een volgend concert geprogrammeerd in de Kerk van Lissewege; dit maal ten voordele van de slachtoffers van Oekraïne! Enkele foto's door Franky Trappeniers................. KLIK HIER!