Posts

Posts uit juni 22, 2023 tonen

ALLEZ ROULER..........................!!!

Afbeelding
  Foto Christian De Schrooder Het was weer zover! Zware vrachtwagen aan de school Ter Poorten langs de Gijzeleweg net wanneer de school gedaan was! Stad Brugge.....heb je nog verkeersborden in overschot?

GEZELLIG SAMENZIJN BIJ ZAALVOETBALVRIENDEN 'DE STUKERS EN DE STAMPERS'

Afbeelding
  We zijn bijna eind juni en alweer is een zaalvoetbalseizoen voorbij van de "Stukers en de stampers".  Naar jaarlijkse traditie werd na de laatste donderdagmatch nog een gezellig samenzijn georganiseerd  als afsluiter van het voetbaljaar in restaurant 'De Pepermolen'. Het is reeds 42 jaar dat deze  zaalvoetballers bezig zijn en als iemand stopt, algauw aangevuld wordt door iemand  van de jongere generatie. De aanwezige spelers hielden tevens een ingetogen moment  bij het overlijden van Patrick Deketelaere die ook een fervent speler was van de groep. De 'Stukers en Stampers' hopen nog vele jaren aan deze zaalvoetbalsport mee te kunnen doen. Na de welkomstdrink was het aanschuiven aan de feestdis.

FAMILIE VAN ROGER EN ANNETTE MAAKTEN SAMEN EEN PUZZEL VAN 40.320 STUKKEN

Afbeelding
  Op de foto: Annette Cattoor, Jessika Uyttesprot, Roger Cardon, Annita Cardon en Kim Cardon maakten samen in de garage van Roger en Annette een puzzel met thema's uit Disneyfilms van maar liefst 40.320 puzzelstukken en met een afmeting van 2 meter op 10 meter.  Een opdracht dat geklaard werd in ongeveer30 weken. De puzzel blijft nog enkele dagen in de garage liggen en kan bezocht worden door eens te bellen naar Annette Cattoor op het nummer: 0478/200 710 Daarna wordt de puzzel afgebroken, terug in de doos gestopt en verkocht aan andere liefhebbers.

FEMMA LISSEWEGE HEFT HET GLAS OP HET AFGELOPEN WERKJAAR

Afbeelding
 Afgelopen woensdag kwamen de dames van Femma Lissewege samen om er het glas te heffen op het afgelopen werkjaar en tevens plannen te smeden voor het komende jaar. Alle aanwezigen kregen een leuk en doeltreffend geschenkje mee: een handwaaier om het hoofd koel te houden tijdens de warme dagen. 't Lissewegenartje bedankte ook nog de dames die meegewerkt hebben voor het maken van de lantaarntjes die in de bomen langs de Pol Dhondtstraat hangen voor de Beeldenroute en het Lichtfeest dit jaar.

WATER TEVEEL IN LISSEWEGE?

Afbeelding
  Gisteren stelden wij vast dat er een deftig waterlek aan de Heulebrug van het Lisseweegs Vaartje. De mensen van Farys die het lek kwamen constateren zijn daarna weggereden met de woorden volgens omstaanders:"We zullen wel terug komen maar nu niet..........  we hebben geen volk"! Is dat niet erg....de aarde of zand laten wegspoelen onder een brug!

HERNIEUWDE KERKTOREN VAN LISSEWEGE OFFICIEEL INGEHULDIGD

Afbeelding
  Op woensdag 21 juni 2023 werd het museum van 'de tijd' en de hernieuwde kerktoren in Lissewege officieel ingehuldigd. Door vertraging in de bouwwerken zal iedereen maar vanaf 4 juli 2023 de toren en het museum gratis kunnen bezoeken. Verschillende prominenten kwamen aan het woord waarna de toren beklommen werd door de 30 eerste personen terwijl derest al konden genieten van een hapje en een drankje. Het kostenplaatje om dit alles te verwezelijken was niet min: "150.000 Euro door de Provincie West-Vlaanderen en 200.000 Euro door de Kerkfabriek van Lissewege die daarvoor enkele weilanden verkocht heeft. Enkele fotomomenten door t'Lissewegenartje en Veronique Victor (Westtoer)...... KLIK HIER! Enkele foto's door Franky Trappeniers.......... KLIK HIER!