dinsdag 11 juni 2024

EEN BEESTIGE NAMIDDAG AAN SPORTHAL 'DE LANDDIJK' TE ZEEBRUGGE

Evenement van Mirjam Debusschere - Vos en 'Zeebrugs Dierenpark' aan Sporthal 'De Landdijk' op zaterdag 17 augustus 2024 van 13u tot 17u.

Een beestige namiddag met tal van kinder animatie.

Een gezellig terras waar men iets kan nuttigen en een gezellig babbeltje kan slaan.

Breng zeker familie en vrienden mee dan maken we er een beestig leuke middag van!

SLOOP VAN VERVALLEN PAND AAN DE BARON DE MAERELAAN EN KUSTLAAN IN ZEEBRUGGE GESTART

 

Het vervallen pand op de hoek van de Baron de Maerelaan en de Kustlaan, voorheen een Chinees restaurant, wordt op bevel van burgemeester Dirk De fauw gesloopt vanwege instortingsgevaar.
 “Sinds de sluiting van het restaurant verslechterde de toestand van het gebouw, wat leidde tot een ernstig veiligheidsrisico voor voorbijgangers en wie het pand betreedt”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “In 2022 werd het gebouw tijdelijk verstevigd, maar dit bleek onvoldoende om de veiligheid te garanderen. Daarom gaf ik het bevel om het pand te slopen.”
 De werkzaamheden lopen nog tot eind deze maand. “Voor de schoolvakantie zal alles afgerond zijn”, besluit burgemeester Dirk De fauw.

wj.benws - bron: Stad Brugge

MINDER VOLK DAN VERWACHT VOOR CONCERT VAN 'SONGS WITH ROOTS' OP DE PARKING VAN DE GRUTTOSTRAAT TE LISSEWEGE

 


Voor de mensen die de prachtige voorstelling van Songs with Roots gemist hebben was er dinsdag 11 juni een voorstelling, op de parking van de Gruttostraat te Lissewege. Song with Roots is een initiatief van het Concertgebouw Brugge en zijn liedjes uit de kindertijd van mensen die in Zeebrugge hun thuishaven hebben of gevonden hebben. 
Dit werd naar Lissewege gebracht door UItwijken met een bar en een boekenwagen.
Iedereen was er welkom vanaf 19 uur. Het concert begon om 19u30. 
Het was gratis en gepast voor alle leeftijden. In de boekenwagen konden mensen naar de volledige opgenomen voorstelling in het Concertgebouw (van 21/4/2024) bekijken.
Spijtig voor de mensen van Uitwijken was er minder volk komen opdagen dan dat men gehoopt had, tja.....het was niet al te warm om daar te zitten en dat hield mischien de mensen tegen om het concert te bekijken en te beluisteren. De reacties van verschillende toeschouwers laat ik achterwege, eerlijk moet ik zijn dat ik deze muziek niet heel graag hoor, maar ja iedereen zijn meug.




NIEUWS VAN ONTMOETINGSCENTRUM 'T VAARTJE

 

Het zonnetje begint al echt te piepen in tVaartje. Alles wordt zomerklaar gezet en ik kijk er al naar uit om jullie allen te ontmoeten op ons startweekend van 29 en 30 juni. De uitnodigingen hiervoor komen in onze volgende nieuwsbrief.

Er staan nog twee prachtige concerten in de Loft Stories vooraleer de zomerpoorten opengaan.

Zondag 16 juni 2024 om 17u: Alexander Makay

Alexander Makay (°1979) is een Belgisch musicus met Hongaarse roots. Hij begon zijn gitaarstudie op jonge leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge in de klas van Jacques Vande Ginste. Deze opleiding resulteerde in het behalen van een eerste prijs in de DEXIA-wedstrijd, zowel voor kamermuziek als voor gitaar solo. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in de klas van Yves Storms. Tijdens zijn hogere studies volgde hij privéles bij gitarist-componist Armand Coeck en realiseerde hij een liveopname van diens Concerto en solowerk.

Zijn muzikale activiteiten brachten hem in verschillende Europese landen en op uitnodiging van pianist en festivaldirecteur Sergei Oskolkov viel Alexander de eer te beurt een solorecital te spelen in het Poesjkin Museum te Sint-Petersburg.

Tijdens het einde van zijn dertiger jaren tekent een stilistische evolutie zich duidelijk af, en wel op twee niveaus: enerzijds is Alexander één van de pioniers in de revival van de laat negentiende-eeuwse stijl van Francisco Tárrega. Daarbij exploreert hij het klassieke gitaarspel op darmsnaren zonder nagels op een kopie van de Torres gitaar. Travels is de eerste opname waarin deze stijl gepresenteerd wordt.

Anderzijds beoefent hij als elektrisch gitarist, zanger en singer-songwriter de stijl van Mark Knopfler. Zomer 2024 kent de release van zijn EP-album Mountains All Around met exclusief eigen songs.

In tVaartje brengt Alexander een unieke 2-delige performance. Hij illustreert enerzijds de torresgitaar aan de hand van Spaanse muziek en anderzijds eigen songs waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestische steelstring.

Alle info en tickets voor Alexander Makay

Zondag 23 juni om 17u: HT Roberts en Sara Desmedt

In de lente van 2023 verscheen “Landlocked Sailor”, het inmiddels zeventiende album van singer/songwriter Ht Roberts.

Akoestische muziek, met de wortels in de folk en de blues van over het water en met teksten met de voeten in de Vlaamse klei. Een afwenden van de drukte en het tempo waar we niet aan kunnen ontsnappen en een zoektocht naar het 'open zoemen van de dingen'.

Hij wordt begeleid door Sara De Smedt, op piano, bas en achtergrondzang.

Alle info en tickets voor HT Roberts en Sara Desmedt

Wist je dat:

-       De poorten van tVaartje voor de bezoekers opengaan op zaterdag 29 juni om 12u.

-       We in de zomer twee sluitingsdagen zullen hebben namelijk op dinsdag en woensdag.

-       Dat de openingsuren ook zijn veranderd, namelijk op weekdagen van 13u tot 18u, op weekend- en feestdagen van 12u tot 18u.

-       We op zondag 30 juni op grote openingsdag organiseren met 8 draai-orgels verspreid over het domein, met een barbecue vanaf 12u30 en met een specialleke rond 11u. Ook vele kunstenaars zullen present zijn met hun creaties. Schrijf dit maar al in je agenda. Meer nieuws hierover in de volgende nieuwsbrief samen met al een groot deel van het zomerprogramma.

 

-       De volgende loft stories al gepland zijn in de zomer: De kaarten zijn al beschikbaar via deze link : alle info en tickets voor de zomer Loft Stories  . Wees er vlug bij want de plaatsen zijn beperkt.

 

o   Zaterdag 13 juli om 18u30: Roy Orbison, his songs, his story by Rudolf Hecke

o   Zaterdag 20 juli om 18u30: Kathleen Vanden Houdt en Pieter van Boomgaert

o   Zaterdag 27 juli om 18u30: Peep Deluxe met Hedwig Peetermans

o   Zaterdag 3 augustus om 18u30: Guy Verlinde duo

o   Zaterdag 10 augustus om 18u30: Alleen wie slim is, die wint met Geert Vandenbon

o   Zaterdag 24 augustus om 18u30: 100 jaar Fingerpicking met Jan Bruynooghe

o   Zondag 15 september om 17u: Things have changed met Close Up

o   Zondag 29 september om 17u: Meermens @ The Loft 

Vriendelijke groeten,

Ingrid Vandamme

Voorzitter vzw HandicapART

Bezieler ont-moetingstuin tVaartje

0473 74 03 85 

WORKSHOP 'ECOPRINTING' IN DE WILDERNISSE TE LISSEWEGE

 

ZATERDAG 6 JULI van 10u tot 16u30 ECOPRINTING

NIET VERGETEN INSCHRIJVEN voor de workshop.

Verven met Bladeren (op de foto een aantal voorbeelden).

INSCHRIJVEN via Drieszenhoeve@gmail.com

90 euro per persoon

Drieszenhoeve VZW werkt aan "De Wildernisse" een Voedselbosproject dicht bij zee! Wilde planten - inheemse fauna en flora - eetbare jungle - sociale gemeenschap - organische sculpturen -groenten - fruit en -noten - workshops - educatieve rondleidingen.

Polderbos 9 (poort naast) 8380 Lissewege