woensdag 10 juli 2024

LISSEWEGE KERMIS.......DAG 3 MET ONTBIJT IN DE KERK, RAPPEL VAN DE KERKTOREN, CLOWN ROCKY EN PAW PATROL

 

Zondag 7 juli, de dag startte vroeg voor de medewewerkers en vrijwilligers van het Feestcomité van Lissewege. Tafels en stoelen stonden reeds klaar van de dag voordien met de medewerking van enkele kernleden van onze carnavalvereniging 'Orde van de Pret'. Koffie maken, om pistolets, croissants en sandwiches bij de bakker gaan, kaas en hesp snijden, dus alles klaar zetten om de 250 ingeschreven ontbijters te laten genieten van dit speciaal kermisontbijt.

In de namiddag was het 'Rappel, de beurt aan de durvers om de kerktoren af te dalen via touwen. Men kreeg eerst de nodige uitleg, dan te voet de kerktoren beklimmen en vervolgens in volledige veiligheid dankzij onze bedreven monitors en sterk materiaal zich langs touwen laten zakken.

Ook in de namiddag was het tijd voor onze kinderen met een spetterend optreden van clown Rocky die omwille van het slechte weer moest doorgaan in het Jacob Reyvaertheem. 

De show van clown Rocky was nog maar net gedaan en kwamen de beroemste beestjes van 'Paw Patrol' te voorschijn. Het was een waar genoegen voor de kinderen die hun helden in levende lijve konden ontmoeten met bijhorend handjes schudden en een dikke knuffel krijgen.

Ondertussen was het weerbeeld veranderd en kon men er plaats nemen op een terrasje of natuurlijk een bezoek brengen aan de kleine kermisfoor. Veel mensen zouden dit liever uitgebreider zien met meer foorkramen. Tja............mischien een vraag en aanbod voor de toekomst.


Voor de toeschouwers en deelnemers van de rappel die dit niet gezien zouden hebben: "In hun nabijheid was er een duif aan het broeden op haar nest!