Posts

Posts uit mei 8, 2022 tonen

KSA-LISSEWEGE ORGANISEERT EEN EERSTE EDITIE VAN 'MEI-PLASTIEKVRIJ

Afbeelding
  Op zaterdag 7 mei organiseerde KSA Lissewege een eerste editie van "Mei-plastiekvrij". Het was de bedoeling om in groepjes alle zwerfvuil die te vinden was in Lissewege, op te ruimen. Eerst werden de kids gefeliciteerd door onze Burgemeester Dirk Defauw die dan zelf ook de handen uit de mouwen stak door eventjes mee te helpen. Dan ging het richting de straten die voor elk van de groepen gepland was. Niets was het voor de kids teveel, ze ruimden zelfs onder auto's, in de (droge)grachten, enz..............! Wat men het meest vond waren hondenpoepzakjes, -peuken en sigarettepakjes, flessen, blikjes en nog steeds ook mondmaskers. Na het noeste werk en Lissewege weer proper was kregen de kids een pannenkoek en frisdrank als beloning. Nu maar hopen dat iedereen een beetje respect heeft voor het vele werk dat de KSA verwezenlijk heeft. Enkele sfeerbeelden.......... KLIK HIER!

BLIKVANGER VAN DE WEEK

Afbeelding
  Foto Marloes Verheye Er staat hier geen paard in de gang maar een koe in de Canadezenstraat!

BLOEMENBEDELING TE LISSEWEGE

Afbeelding
  De bankiers van de Jacob Reyvaertstraat nemen hun blommetjes in ontvangst uit de handen van schepen Mathijs Goderis. Afgelopen vrijdag(6 mei) werden de gratis bloemetjes van de Stad Brugge aan huis geleverd door de vrijwilligers van 'Lissewege Leeft'. Er werden in ons dorp maar liefst 4841 plantjes uitgedeeld waaronder: "1419 rode Geraniums, 1217 roze Petunia's, 908 paarse Petunia's en 1297 witte Petunia's". Bij afwezigheid werden de plantjes voor de deur gezet. Bie van 'Lissewege Leeft' doet nog een oproep naar de mensen die een lege tray nog zouden hebben deze zonder potjes terug te brengen daar de Stad Brugge ze wil hergebruiken.

EUCHARISTIEVIERINGEN LISSEWEGE

Afbeelding
  - Woensdag 11 mei om 8u voor: Gaspard Van Den Bryarde en echtgenote - Donderdag 12 mei om 8u voor: Loy Hungezeune - Vrijdag 13 mei om 8u voor: Jacob Reyvaert en echtgenote - Zondag 15 mei om 11u voor bijzondere stichters