vrijdag 7 juni 2024

NIEUWS VAN JUDOSCHOOL SEN NO SEN

 

 

Glib behaalde deze week zijn oranje gordel en kreeg ze uit handen van de Sensei(leraar)

Proficiat!

GRATIS CONCERT 'SONGS WITH ROOTS' VAN ZONZO COMPAGNIE IN DE GRUTTOSTRAAT TE LISSEWEGE

 


Uitwijken Muziek
Op dinsdag 11 juni maakt Uitwijken een muzikale reis op de parking van de Gruttostraat, 8, Lissewege  met het gratis concert 'Songs with roots' van Zonzo Compagnie.

Praktisch
De voorstelling is gratis, begint telkens om 19.30 uur en is geschikt voor alle leeftijden.
De bar is open vanaf 19.00 uur tot één uur na de voorstelling.

Li Li Chong, participatiewerker in het Concertgebouw, verzamelde in Zeebrugge tijdens een lange en intensieve zoektocht liedjes. Het zijn niet zomaar liedjes want ze gaan telkens weer over de universele en vooral menselijke ervaringen, over culturen heen. Heimwee, de liefde van een moeder, iemand moeten missen; jong en oud kan zich herkennen in deze liedjes. In de visie van Alan Lomax worden deze verzamelde traditionele liedjes herwerkt door muzikant/componist Jan Van Outryve om ze zo een nieuw platform te geven. Sopraanzangeres Lieselot De Wilde staat in voor de zangpartijen.  

De Senegalese kora speler Mamadou Dramé, die ook mee op het podium staat, komt zoals zovelen aan in Zeebrugge en bezingt zijn eerste indrukken: dialoogjes van mensen op straat, vissers die ruzie maken op zee, een gesprek aan de telefoon, allemaal dingen die hij oppikt en via de muziek tot leven wekt. Ontdek verder ondermeer het Poolse liedje ‘Wojtusia z popielnika’ of de ode aan Zeebrugge gecomponeerd door de geboren en getogen Zeebruggenaar Luc D’Hondt. Of  ‘Baraye’, een protestlied geschreven door de Iranese zanger Shervin Hajipour, een prachtige ode aan de vrijheid van expressie. En dat is maar een greep uit de ‘Songs with roots’. Zo heb je Zeebrugge nog nooit gehoord! 

MANGER À BAR D' ÉTÉ - THE LAKE IN HOF TER DOEST

 


NIEUWE MACHINE OM WATER TE GEVEN AAN BLOEMEN EN PLANTEN

 


Deze voormiddag kon men de nieuwe machine in actie zien te Lissewege die de bloementorens zowel
op straatniveau of in de hoogte(de ooievaarsnesten) water te geven. De nieuwe beweeglijke machine 
trekt een aanhangwagen met waterreservoir.

KLIK OP ONDERSTAANDE LINK

 


https://www.visitbruges.be/nl/agenda/evenementenkalender/wereldlanden-tussen-de-bomen