Posts

Posts uit maart 28, 2023 tonen

BUS VAN DE BRUGGELING KOMT OOK NAAR LISSEWEGE

Afbeelding
  Stad Brugge komt naar je toe Vanaf 1 juni 2023 komt de Bus van de Bruggeling naar je toe. Langs de Pol Dhondstraat, 8380 Lissewege Op de parkeerstrook aan de kant van de glasbol. Maandag van 8.30 tot 10.00 u.én van 11.00 tot 12.30 u. Donderdag van 16.00 tot 18.00 u. Zaterdag van 8.30 tot 10.00 u. De favoriete producten: Adresverandering e-ID aanvragen Attest, akte of uittreksel aanvragen Verblijfsdocument aanvragen Kids-ID aanvragen Reispas aanvragen Rijbewijs aanvragen Buitenlands rijbewijs omwisselen Melding maken Huwelijkszaal reserveren Welzijn en zorg Omgevingsvergunning

VREEMDE TOERISTEN BEZOEKEN LISSEWEGE

Afbeelding
  Bovenstaande bezoekers waren ergen uitgebroken en bezochten het Upperhof. Wat later werden ze onder politiebegeleiding naar een weide gebracht in afwachting dat hun baasje hen komt ophalen.

DYNAMISCHE SNELHEIDSBORDEN LANGS DE N31 AAN DE LISBLOMME

Afbeelding
  Dynamische snelheidsborden langs N31 Zeelaan voor verhoogde verkeersveiligheid bij school Het stadsbestuur en AWV implementeren dynamische snelheidsborden langs de N31 Zeelaan ter hoogte van de Vrije Basisschool De Lisblomme. Hierdoor kan de snelheid worden aangepast tijdens schooltijden, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Het stadsbestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben een akkoord bereikt om de verkeersveiligheid te verbeteren rond de Vrije Basisschool De Lisblomme in Lissewege. Dit zal gebeuren door het plaatsen van dynamische snelheidsborden langs de N31 Zeelaan, die dwars door de deelgemeente loopt. Burgemeester Dirk De fauw benadrukt het belang van deze maatregel: “Met de Vrije Basisschool De Lisblomme in de buurt is het interessant dat we tijdens de schooltijden de maximale snelheid kunnen aanpassen van 50 naar 30 km/uur.” De elektronische borden zullen zo geprogrammeerd worden dat op het juiste tijdstip de juiste maximumsnelheid wordt aangeduid, wat de

WEER EENS PRIJS AAN DE SPOORWEGOVERGANG

Afbeelding
  Afgelopen zaterdag was het weer eens prijs aan de spoorwegovergang te Lissewege. Meer dan 10 minuten moest dit jongetje wachten tot de vrachttrein weer vertrok. Natuurlijk kwam het jongetje te laat voor de KSA bijeenkomst! We zeggen het nog eens, sommigen bij de spoorwegmaatschappij zijn: 

ALLEZ ROULER..........................!!!

Afbeelding
  Ondernemer Baes Patrick kreeg de schrik van zijn leven toen hij op de stelling stond  aan restaurant 'De Valckenaere' en een grote vrachtwagen die weer hier niet mag rijden,  de stelling raakte. Patrick riep luid naar de chauffeur die direct stopte. Moest het slecht gegaan zijn, kon Patrick en de stelling tegen de keien gevlogen zijn.