vrijdag 6 september 2024

DE NIEUWE LEIDING VOOR DE 'SIM' VAN KSA LISSEWEGE

 

Nog 1 tak en nog 1 keer slapen tot startdag!!! 
Dean en Xander zullen de oudste tak dan ook weer een geweldig jaar bezorgen. Voor sommigen het laatste sim-jaar, voor anderen het eerste jaar maar dat houdt ze niet tegen om ze de herinneringen mee te geven die je later kan doorvertellen aan je kinderen! 


NIEUWE ONDERWIJSCHEQUES 2024-2025 VOOR KWETSBARE GEZINNEN

 

Nieuwe onderwijscheques 2024-2025 zijn er

‘Broodnodige steun voor kwetsbare gezinnen doorheen het schooljaar’

 De onderwijscheques voor schooljaar 2024-2025 zijn voorgesteld in KTA Brugge. Met de ondersteuningsmaatregel geven OCMW Brugge en Huis van het Kind Brugge kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen, financieel een duwtje in de rug. Bijna 2.000 gezinnen maakten vorig jaar gebruik van het aanbod.

 Naar school gaan is geen ‘gratis’ verhaal. Zelfs als de kosten in het lager onderwijs beperkt blijven, dan nog weten ouders met scholieren welke kosten er bij het onderwijs van kinderen komen kijken. Schoolboeken, educatieve uitstappen, praktijkmateriaal: het zijn uitgaven waar kwetsbare gezinnen al eens over struikelen. De onderwijscheques maken het verschil. Wie in Brugge woont en het financieel minder breed heeft, kan tot 110 euro korting op de schoolrekening krijgen.

 Sofie COMEYNE, Brugfiguur (Stad Brugge): “We promoten dit aanbod elk jaar opnieuw, net omdat het nodig is. Voor schooljaar 2023-2024 hadden we 2057 goedgekeurde aanvragen voor onderwijscheques. Zo willen we in Brugge onderwijs betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen. Kinderen in het kleuteronderwijs genieten een korting van 55 euro per schooljaar, in het lager onderwijs is dat 105 euro en in het secundair onderwijs 110 euro. Als je er recht op hebt, krijg je de korting automatisch toegekend via de schoolfactuur.”

                                                                                                                                                                OCMW Brugge en Huis van het Kind Brugge engageren zich om in samenwerking met alle Brugse scholen, een informatiefolder aan de 30.000 schoolgaande kinderen van het grondgebied mee te geven. Ouders kunnen de invulstrook bij de folder invullen en laten weten of ze recht hebben op de tegemoetkoming. De school past daarna de eventuele korting toe.

 Pablo Annys, schepen van sociale zaken: “De promotie van de onderwijscheques hernemen we elk jaar, net omdat er elk jaar nieuwe kinderen in de Brugse scholen starten. Het is goed dat ouders weten dat deze steunmaatregel bestaat en dat ze zo proactief hun rechten uitputten. De cheques zijn bedoeld voor kinderen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, voor gezinnen in budgetbeheer met schulden bij het OCMW en voor gezinnen in collectieve schuldenregeling. Net zoals de voorbije twee jaar kunnen ouders ze ook gebruiken om kosten ‘in de marge van het onderwijs’ te betalen, zoals sportdagen, schooluitstappen of toezicht over de middag. Ook pleegkinderen hebben recht op de tegemoetkoming. We stimuleren gezinnen om hun aanvraag in te dienen, al dan niet met de hulp van de brugfiguren onderwijs in de stad.”

SAMANA LISSEWEGE - ZWANKENDAMME ORGANISEERDE HUN: 'DAG VAN DE CHRONISCHE ZIEKEN'.

 


Men begon met een vrijblijvende misviering in de kerk te Zwankendamme en herdachten de leden waarvan men afscheid heeft moeten nemen. Daarna ging het richting 'Centrumzaal' voor de aperitief en de warme feestmaaltijd.

In de namiddag ging eerst de prijsuitreiking door van de solidariteitsactie van Samana,
Elk jaar organiseert Samana vzw een solidariteitsactie in de vorm van een grote nationale tombola. Door de opbrengst van deze actie is het mogelijk om regionale en plaatselijke werkingen te ondersteunen.
Dit jaar hebben ze met hun afdeling 4 prijzen uit gegeven, 2 van 25Euro en 1 van 50 Euro aankoopbons Standaart Boekhandel. Maar ook een hoofdprijs en de gelukkige winnaar was 'Marleen Slabbinck' uit Lissewege die de mooie reischeque van 7.500 Euro kon in ontvangst nemen uit handen van 'Noël Delaere' en 'Jos Demarest'. Samen met veel leden en het bestuur waren ze blij dit te mogen meemaken.
'Antoinette Vandeberghe' heeft het lot verkocht aan Marleen. Samen zijn deze dames al jaren vaste verkoper en koper van de loten, ze kennen reeds ziekenzorg nu 'Samana' in de tijd van hun ouders.
We wensen Marleen veel reisgenot. Ze krijgt momenteel veel aanbod om de valliezen te helpen dragen.

Daarna was er een spectaculair optreden van 'The Rising Stars 2.0' met een verassende show met glamour en glitter. Het was een super geslaagd Samana feest waar nog veel zal nagepraat zal worden!

ALLEE....................ROULEZ

 

Foto Paul DS.
Gaat daar toch eens een toer gebeuren aan die overweg met trein en vrachtwagens!

Foto Jef V.
Blijkbaar rijden ze ook al verkeerd in de Lissewegestraat te Uitkerke!



EVENEMENTEN LOFT STORIES GEANNULEERD IN tVAARTJE

 

Het evenement Loft Stories: Meermens ad The Loft is geannuleerd.
Het evenement Loft Stories: The Borrowed Suits is geannuleerd.
Het evenement Loft Stories: Close Up, Things have changed is geannuleerd.
Het evenement Loft Stories: Kathleen Vandenhoudt & Luiz Marquez is geannuleerd.

DE NIEUWE LEIDING BIJ DE JIMMERS VAN KSA LISSEWEGE

 

We zijn bijna zaterdag, maar nog niet elke tak is onthult. Vandaag is het dan ook de beurt aan de nieuwe jimleiding. De jimleiding van dit jaar zijn niemand minder dan Frederik en Gennaro! 
Ze sprongen letterlijk een gat in de lucht toen ze het bekend maakten op kamp en met veel plezier zullen ze de jimmers een top jaar geven!