zaterdag 8 juni 2024

TENNISCLUB LISSEWEGE ORGANISEERT ZOMERSTAGES VOOR DE JEUGD

 


Zomerstages Jeugd: schrijf jullie kids nu in voor onze zomerstages in samenwerking met TC Duinbergen. De lessen gaan door op de terreinen van Tc Lissewege. Er is ook mogelijkheid om jullie kids in te schrijven voor zomerkampjes in Tc Duinbergen. Meer info vind je terug op onze website: www.tclissewege.be! Inschrijven via mail of stuur PM. Hopelijk tot binnenkort! 

KUNSTKAARTING IN D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE

 





KUNSTTENTOONSTELLING "ZWANKENDAMME IN BEELD"

 



KAMPIOENENVIERING KAARTERS CAFÈ REMBRANDT TE ZEEBRUGGE

 

Kampioen kaarters in café Rembrandt is Dirk Moens voor Geert Nierinyck en Rik Coppens
Bij de dames zijn Jeaninne Laseure en Chantal Vansteenkiste de kampioenen.
Proficiat aan de kampioenen.

 De kaarting start opnieuw op vrijdag 4 oktober om 20 uur.


Kampioenen bij de dames: Jeaninne Laseure en Chantal Vansteenkiste

Kampioen bij de Heren: Dirk Moens

2de prijs bij de Heren: Geert Nierinyck

De einduitslag!

Bedankt aan Michel Monbaliu voor de uitslagen!



VOOR DE 22STE KEER WERD HET NOORDERLICHT UITGEREIKT TE ZEEBRUGGE

 

Voor de 22ste keer werd zondag 2 juni in Zeebrugge het Noorderlicht uitgereikt voor de verdienstelijke persoon van het afgelopen jaar.
Tot nu toe was dat telkens aan één persoon maar dit jaar heeft men gekozen voor een koppel dat zich al jaren inzet voor de parochiegemeenschap nl. Lionel Gosselin en Linda Vandenberghe.
Hans Vandecasteele is nog steeds de ontwerper van het Noorderlicht.

Lionel zag het levenslicht in Brugge op 24 november 1939.
Na de muziekschool in Brugge en de kosterschool in Torhout behaalde hij het diploma van koster-organist in 1960. Een diploma dat heden ten dage nog zelden wordt uitgereikt.
Hij huwde met Anna Debrock en kreeg een plaats als koster-organist in Zeebrugge.
Lionel heeft met veel liefde en passie zijn taak in deze kerk vervuld.
Hij werd en wordt ook dikwijls op andere parochies als organist gevraagd vooral in Lissewege, Zwankendamme en Westkapelle want het is tegenwoordig niet eenvoudig om een goede organist te vinden.

Lionel heeft drie kinderen, Hilde, Jan en Bart.
In 1982 is zijn vrouw plots overleden op 41 jarige leeftijd. Zijn kinderen zijn bij Lionel gebleven totdat ze zelfstandig in het leven konden staan.
Tien jaar geleden moest hij ook afscheid nemen van zijn dochter Hilde.

In 2000 leerde Lionel Linda kennen en op 26 oktober 2001 zijn ze in het huwelijk getreden met een mooie dankviering in de Stella Mariskapel. Linda heeft twee kinderen, Yolanda en Jan.
Samen onderhielden Lionel en Linda de kerk en hij leerde Linda het kosterwerk aan zodat zij hem zoveel mogelijk kon helpen waar nodig.
Linda doet ondertussen al vele jaren als vrijwilligster het werk van de koster.
Zij zorgt ervoor dat  voor iedere viering of uitvaart alles in orde staat en ze is ook al jaren lector tijdens de weekends en in de uitvaarten.

Na 45 jaar koster-organist ging Lionel op 1 januari 2005 op pensioen maar hij blijft zijn muzikale talenten ten dienste  stellen van de parochie tijdens het weekend en bij uitvaarten en andere vieringen. Hij blijft een kranige en energieke organist met een mooie warme stem. We zijn hem daarvoor heel dankbaar. Linda is voor Lionel een heel goede mantelzorgster en het is wellicht daardoor dat hij zo energiek blijft ondanks de kwaaltjes die het ouder worden met zich meebrengt.

Linda werd een zestal jaren terug lid van de federale stuurgroep van de federatie Zeebrugge - Zwankendamme - Lissewege waar ze mee hielp bij het programmeren van de pastorale activiteiten.
Enkele jaren terug werd Linda op vraag van pastoor Fernand lid van het bestuur van Okra. Vorig jaar nam ze de functie van voorzitter  op haar schouders. Dankzij haar grote inzet blijft Okra een bloeiende vereniging waardoor vele mensen kunnen genieten van interessante en ontspannende activiteiten.

We hopen dat zowel Linda als Lionel zich nog vele jaren zullen blijven inzetten voor deze gemeenschap.We zijn hen heel dankbaar.

Pastoor Fernand Zeebrugge 2 juni 2024