woensdag 28 augustus 2024

NIEUWS VAN DARTSVERENIGING ZWANKENDAMME

 


ACTIVITEITEN VOOR SEPTEMBER IN BUURTCENTRUM D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE

 





KLUSJESDAG IN DE LISBLOMME

 

Afgelopen dinsdag was het klusjesdag in De Lisblomme. Met bezems, werkhandschoenen, vuilniszakken en een heleboel goede moed hebben we de school een flinke opfrisbeurt gegeven. 
Na het harde werk was het tijd voor gezellig samen tafelen.

HERDENKINGSCEREMONIE VOOR DE BEMANNING VAN 2 GEZONKEN DUIKBOTEN UIT DE EERSTE WERELDOORLOG TE ZEEBRUGGE

 

Herdenkingsceremonie voor de bemanning van de Duitse U-5 en UC-14 te Zeebrugge
Meer dan honderd jaar geleden kwamen de bemanningsleden van beide Duitse duikboten te midden van een gruwelijke wereldoorlog om het leven in de Noordzee.

BORDEN 'ZWANKENDAMME IN BEELD' VERDWENEN

 

De borden die op verschillende plaatsen als richtingaanwijzer naar 'Zwankendamme in beeld' dienst doen, werden GESTOLEN ,verwijderd of misschien vernietigd .
WIE doet nu zoiets en WAAROM ?
ALLE TIPS WELKOM , er is zeer veel werk in die borden gestoken geweest en waren voor enkele jaren herbruikbaar. Er zal aangifte worden gedaan.
Ook werd het bord van de 'Wereldvlaggen tussen de bomen' op de hoek van de Stationstraat en de Pol Dhondtstraat al een paar keer op de grond gesmeten!

NIEUWS VAN 'JUDOSCHOOL SEN NO SEN' TE LISSEWEGE

 

De vakantie zit er bijna op maar de trainingen zijn nog maar pas begonnen! We gingen reeds van start in augustus maar hopen een heleboel judoka's terug te zien in september!  
Het wordt opnieuw een jaar vol leuke trainingen, competities, nieuwe gordels en nog veel meer. Ben jij ook klaar om opnieuw je judogi aan te trekken? Neem dan zeker in de maand september ook een vriendje of vriendinnetje mee die graag eens van het judo wil proeven! De hele maand september mogen nieuwe, toekomstige judoka's 4x gratis de training meedoen!

NIEUWS VAN ONTMOETINGSCENTRUM tVAARTJE

 

Het is bijna voorbij die mooie zomer…. in tVaartje….. een zomer vol optelsommetjes van energie, vermenigvuldigingen van vriendschap en delingen van creativiteit…... Dit waarachtige feest in mijn hart, zou ik graag met je, vieren nu zondag 1 september vanaf 18u in tVaartje tijdens een groot fin de saison dankbaarheidsbarbecue.

Ik ben dankbaar dat jij, als kunstenaar deze zomer weer vol passie, overgave en trotsheid, tVaartje omtoverde tot een zinnenstrelend paradijsje.
Ik ben dankbaar dat jij, als bezoeker telkenmale terugkwam en team tVaartje de energie gaf om een community te creëren waar vriendschapsbanden worden gesmeed, waar kunstwerken worden gewaardeerd en waar verloren dromen weer tot leven komen.
Ik ben ook ontzettend dankbaar, dat jij, als vrijwilliger, elke dag paraat stond om samen met mij, dit walhalla van rust, blijdschap en ontmoeting te mogen bezielen.

Graag nodig ik je dan ook uit op onze fin de saison-barbecue met een Italiaans mozzarella worstje, een kalkoenbrochette, een gemarineerde kippenfilet en bras beenham aangevuld met een mooie groentebuffet. Veggies kunnen dit melden via het inschrijvingsformulier.
Prijs: 19€50, te betalen de dag zelf aan de bar
Inschrijven het liefst zo vlug mogelijk maar het kan tot vrijdag 30 september 12u via deze link.  

 En na de zomer is het nog niet gedaan in tVaartje. Ik blijf ontmoetingskansen creëren. Ik nodig je dan ook graag uit op onze Loft Stories van september.

- Zondag 8 september om 17u: Kathleen Vandenhoudt en Luiz Marquez
Onze Bluebird  Kathleen laat samen met  Luiz  Márquez haar liefde voor de blues en Americana horen.  "This fire, ever burning" is een krachtige mix van Kathleen's authentieke songs  en  Luiz's meeslepende harp en saxofoon. Ervaar de no-nonsense attitude en oprechte emotie, vol deugd en positieve energie.

- Zondag 15 september om 17u: Things have changed met Close Up
De Brugse coverband Close-Up (Jan Vandelanotte, Karel Claeys, Sam Vander Meiren, Flor Vercaemer en Bart Vlaeminck) staat garant voor muzikale meerstemmigheid en een hart voor klassiekers.
Met Things Have Changed neemt dit combo je mee op een verrassende muzikale roadtrip, langs de stoffige zandwegen van singer-songwriting en Americana over wegen vol kleinkunst en pop naar de highways van de rock.
Een muzikale reis waarin de magie en de geest van Bob Dylan nooit ver weg lijkt. https://closeup-band.be/

Alle info en tickets voor Things have changed met Close Up: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

 - Zondag 22 september om 17u: The borrowed suits
We’re on a trip of a lifetime, from Congo Square to Martha’s Vineyard, playing Country-Blues  and Forgotten Folksongs. We are here to tell the story…

Peter de Smet: lapsteel, pedal steel and dobro
Geert Devuyst: guitars and vocals
Stevie: vocals and guitars
Sofie Vandeputte: vocals

Alle info en tickets voor The Borrowed Suits:https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

LISSEWEGE IN DE ZONNEBLOEMEN

 


Foto's genomen door Bruno Jacxsens