Posts

Posts uit maart 3, 2023 tonen

NIEUWS VAN RFC LISSEWEGE

Afbeelding
 

NIEUWS VAN TUINHIER ZEEBRUGGE-ZWANKENDAMME-LISSEWEGE

Afbeelding
  UITNODIGING BUSUITSTAP Geacht lid, sympathisant, WOENSDAG 29 MAART TREKKEN WE ER OP UIT PER BUS NAAR DE BLOEMENPRACHT KEUKENHOF ! Keukenhof blijft een jaarlijks terugkerend aantrekkingspunt voor iedere bloemenliefhebber. Je kan er via goed onderhouden wandelwegen genieten van de miljoenen bloeiende bolgewassen in het meer dan achtentwintig hectaren groot park. Gans het park is goed toegankelijk voor rolstoelen en is ruim voorzien van aangepaste toiletten. Vertrekpunt GEMEENSCHAPSHUIS, Marktplein 12, met ruime parkeergelegenheid dichtbij.  Het is echter niet toegestaan om te parkeren op het verhoogd gedeelte van het Marktplein. Vertrek voorzien vanaf 6 uur.  Ontbijt met boterkoeken aan boord van de bus. Bezoek op eigen tempo aan het domein met vrij middagmaal.  Doorheen het park vind je tal van eetgelegenheden.  Eigen picknick kan natuurlijk ook. Houd er wel rekening mee dat er in het park uitsluitend betaald kan worden met bankkaart! Terug verwacht in het Gemeenschapshuis rond 19 uur

FOTO VAN DE WEEK

Afbeelding
 Zicht op Lissewege vanuit Zwankendamme door Marc Thomé

KINDEROPVANG KAPOENTJES EN CO

Afbeelding
  kindjes van 2 tot 12 jaar, van Lissewege en omstreken van harte welkom!  Elke school-en vakantiedag opvang van 06:00 tot 19:00.  (ook middageten tijdens schooldagen en middagslaapjes mogelijk)  Inschrijven kan via website  De Blauwe Lelie Brugge ,  (Bericht van Arlette Verbauwen)

NIEUWS VAN MARTINE'S BOEKENRUILKASTJE

Afbeelding
  Is het jullie ook al opgevallen dat boeken tot 25 °/° duurder zijn geworden?  Waarom kopen als je ze hier kan lenen of ruilen?  Goed tegen de papierberg ook!  Deze maand weer een nieuw gevulde boekenkast.  Kom gerust eens neuzen, er is voor elk wat wils. Scharphoutstraat 57 Lissewege.

BLIKVANGER VAN DE WEEK

Afbeelding
  Tijdens baggerwerken deze week in het Boudewijnkanaal werd een autowrak bovengehaald. De politie werd er bijgehaald om de nodige vaststellingen te doen. (Foto Dirk D.)

OPROEP KANDIDATEN VOOR DE LEVEND ARCHIEFPRIJS EDITIE 2023

Afbeelding
 De vzw levend Archief, de vriendenkring van het Brugse Stadsarchief viert dit jaar haar dertig jarig bestaan. In dit jubileumjaar zal voor de vierde maal de Levend Archiefprijs worden uitgereikt. Dit zal gebeuren tijdens onze viering in het najaar. De prijs is bestemd voor de persoon of groep personen die zich in de afgelopen vijf jaar heeft laten opmerken door vernieuwend historisch onderzoek in belangrijk mate gebaseerd op archiefmateriaal uit het Stads- & OCMW-archief. Met deze prijs wil de vzw Levend Archief  een bijdrage leveren tot het realiseren van haar doelstellingen, met name het beter bekend maken van het archief van de stad Brugge en het bevorderen van het gebruik van dit archief en van het archiefonderzoek in het algemeen.  De eerste Levend Archiefprijs werd in 2008 uitgereikt aan historicus Albert Janssens met zijn vernieuwende studie over de Lucia- en de Ursulalegende, samen met zijn vorige studies over de Brugse 15de eeuw. De tweede laureaat was in 2013 Jan Dumolyn