dinsdag 9 juli 2024

HET DREAMTEAM VAN 'CAFÉ DEN OUDEN TOREN'

 


VOOR EEN VERGROTING........KLIK OP DE FOTO!

LISSEWEGE KERMIS 2024...........................DAG 2

 

Zaterdag 6 juli 2024, dag 2 van Lissewege kermis die startte met een brocante- en rommelmarkt. De weergoden waren ook dit jaar het feestcomité van Lissewege niet wel gezind. Wind en regen waren er voor de tweede maal van de partij. Vele verkopers lieten daardoor ook hun stand leeg staan of kwamen gewoon niet af. Ook weinig bezoekers dit jaar, het zou normaal moeten vol lopen indien er zomerse temperaturen zouden zijn.

Omstreeks 10.30u opklaringen, geen regen maar nog veel wind. We konden alvast genieten van de muzikale klanken tijdens de feestelijke optocht van de 'Koninklijke Speelschaar' uit Brugge.

DE BRUGSE VINTEN

Verder kon men nog genieten van folklore en muziek met onder andere een optreden van 'De Brugse Vinten', een hoefsmid en siersmid aan het werk, bocalen versieren met Brugge Plus, kantwerksters aan het werk, paëlla a volonté en Lissewege zingt tot in de late uurtjes. Dit moet toch nog van mijn lever: "Ik heb nog nooit een dj zo vals horen zingen die avond tijdens 'Lissewege zingt'.

LISSEWEGE ZINGT

Bekijk het foto album van Feestcomité Lissewege: https://photos.app.goo.gl/EHS8HwKc9YcdN2Rd7

KERAMIEK-WORKSHOPS IN D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE

 

Vanaf september starten we met keramiek-workshops. Je leert met klei werken en je wordt uitgedaagd om nieuwe technieken te gebruiken. Voor beginners én gevorderden! 

Hoe werkt de workshopreeks: 
Maandelijks start er een nieuw thema. De eerste dinsdagnamiddag van de maand geeft Mie Ghesquiere les. Je krijgt een syllabus en opdrachten om die maand mee aan de slag te gaan. De volgende drie dinsdagen werk je verder aan de opdracht, in het buurtcentrum. 
Je betaalt 25 euro per maand. 
Je schrijft je in voor één maand, met inbegrepen in de prijs: 
- 1 workshop met de lesgever; 
- 3 dinsdagnamiddagen waar er aan de opdrachten kan gewerkt worden;
- Syllabus en opdrachten; 
- Mogelijkheid om tussenin de lesgever te contacteren, bij vragen over de opdracht. 

Thema’s van dit najaar:
September: Mallenwerk, bolrond. Creatief met ronde vormen uit een gispen mal. 
Oktober: Massief opbouwen en uithollen. Objecten in herfstsfeer. 
November: Kleur in klei. Hoe werken met kleur en afwerken met oxides, engobes, glazuren… 
December: Porselein. Sfeermakers in donkere dagen. 
Niet inbegrepen in de prijs: Je materiaal; Afbakken. 

Wil je graag bezig zijn met keramiek, maar hoeft een workshop niet? Dan kan je (wanneer er geen workshop is) op dinsdagnamiddag aansluiten, voor 3 euro per keer. 
Inschrijven per maand, ten laatste de week voordien via oudestoasie@mintus.be of 050 32 63 40. Of spring eens binnen in het buurtcentrum. 

LISSEWEGE KERMIS: DAG 1 MET EEN BBQ EN OPTREDEN VAN JACCO RICARDO

 


Op vrijdag 5 Juli organiseerde onze Lisseweegse carnavalvereniging 'Orde van de Pret' hun jaarlijkse kermis barbeque waar meer dan 200 deelnemers ingeschreven waren. Een flinke opsteker voor de carnavalvereniging die binnenkort start met de opbouw van hun carnavalkar. Na het heerlijk eten was het de beurt aan de internationale bekende zanger: 'Jacco Ricardo' die er de sfeer in bracht. In de pauze werden de lootjes getrokken waar verschillende mooie prijzen aan verbonden waren.
De eerste dag van het kermisweekend was een succes, Orde van de Pret', mensen van de bbq alsook iedereen die mee gewerkt heeft.............dikke duim voor jullie!