zondag 22 september 2024

NIEUWS VAN KAPSALON RONNY

 


VOORSTELLING OVER DE BEVRIJDING VAN LISSEWEGE DOOR DE CANADESE TROEPEN TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG BIJ DE LEERLINGEN VAN 'TER POORTEN'.

 


Op 9 september 1944 werd Lissewege bevrijd door Canadese troepen. Nu, 80 jaar later, blijven we hen dankbaar voor de vrijheid die ze ons hebben geschonken.

Tijdens de lessen godsdienst en zedenleer kwamen de leerlingen van de tweede en derde graad samen om deze bijzondere gebeurtenis te herdenken. Door stil te staan bij ons verleden tonen we onze dankbaarheid.

Een speciale dank aan Stefaan Vergaerde, die ons in de rol van een Canadese luitenant liet beseffen hoeveel offers er zijn gebracht voor het leven dat we vandaag kennen. Ook dank aan Thomas Helewaut, luitenant bij de marine, die ons vertelde over de gezamenlijke inspanningen van de NAVO om onze veiligheid te waarborgen.

Tijdens de voorstelling bracht Stefaan vergaerde  ook een link naar Gaza en Oekraïne om aan te tonen hoe vreselijk een oorlog kan zijn ook in de tegenwoordige tijd!

Ook werd het verhaal van de moedige mensen van de Lisseweegse 'Weerstand' tijdens de oorlog besproken, hoe ze leefden, wat ze deden en tevens hoe ze verraden werden!

We zullen onze Canadese bevrijders nooit vergeten 
WE WILL REMEMBER.

Enkele sfeerbeelden door Conny & Rudi: https://photos.app.goo.gl/FcbP4iACKiDjXn9F7