vrijdag 9 augustus 2024

ACTIVITEITENOVERZICHT - BUURTCENTRUM LEVENSVREUGDE - AUGUSTUS 2024

 


TERUG NAAR ZEE MET DE STRANDBUGGY TE ZEEBRUGGE

 

Hoewel veel mensen genieten van het brede Zeebrugse strand is het toch meer dan een kilometer van de dijk tot aan de waterlijn. Dat is voor sommige mensen die minder mobiel zijn of de afstand tot de zee te ver vinden een drempel. 

Met het ‘Terug naar zee’-project willen Stad Brugge, Rotary Knokke-Oostkust, Bomboclat en WECANDANCE mensen met een strandbuddy tot aan de waterlijn brengen in Zeebrugge.

“De kust heeft een bijzondere plek in het hart van iedereen, waaronder veel ouderen of minder mobiele mensen. Zeker in Zeebrugge ligt de zee ver van de dijk wat voor sommigen een uitdaging blijkt te zijn. ‘Terug naar Zee’ helpt hen deze barrière te overwinnen en biedt hen een fijne rit naar de zee.”
Nog tot en met donderdag 15 augustus (enkel op weekdagen, niet op 8 augustus) van 10.30 tot 18.30 uur kan men gebruik maken van de strandbuggy. De strandbuggy vertrekt op het einde van het vlonderpad, ter hoogte van het Badengebouw op de Zeedijk en stopt aan de redderspost aan de waterlijn.

Reserveer HIER je rit naar de zee.

VLAGGEN VAN LEERLINGEN VAN 'TER POORTEN' WEGENS HARDE WIND WEGGEHAALD

 

Vlaggen van nog niet ontdekte landen, gemaakt door leerlingen van Ter Poorten langs de Pol Dhondtstraat  hebben we moeten verwijderen wegens harde wind. De helft was reeds gaan vliegen maar we hebben ze wel kunnen recuperen. Alle vlaggen zul je wel nog kunnen bekijken op de oude ton die er staat. De uitleg van de vlaggen staat op de achterkant van hun werk!

MET HORIZON TE GAST OP HET EVENEMENTENSTRAND VAN ZEEBRUGGE

 

Op 8 augustus 2024 transformeerde het strand van Zeebrugge een dag vol zee, zand, zon en ontspanning voor iedereen en dit allemaal op het evenementenstrand van Zeebrugge.
Men Ontdekte Horizon 2024, een uniek strandevent geïntroduceerd door Stad Brugge in samenwerking met Rotary Knokke-Oostkust, Bomboclat en WECANDANCE. 

Wat kon men verwachten?
Genieten van een zomerse line-up, heerlijk festival-eten en verfrissende drankjes aan de bar, een bezoek brengen aan het volledig aangeklede festivalterrein met interessante electronische snufjes. Het is denkelijk wel de moeite als er in de feestweekends duizenden festivalvierders aanwezig zijn.

Tijdens het terug naar huis gaan kwam ik onverwachts de sympathieke Nancy tegen die destijds hoofdverantwoordelijke was van buurtcentrum Levensvreugde. We hadden het over de leuke tijd van vroeger, de gezellige buurtkrantjes samen organiseren, de wandelingen,......!
Tot op een dag men Nancy van ons weg genomen heeft en waar ik en vele anderen nog steeds met de vraag zitten:.....waarom?


MET HET VOETBALKAMP NAAR HET STRAND VAN ZEEBRUGGE

 


RFC Lissewege organiseert deze week een heus voetbalkamp voor kinderen die houden van voetbal en ook van gezellig samenzijn. Ze worden begeleid door ervaren trainers en ook mensen die voor oppas zorgen. Afgelopen donderdagmiddag stond de ganse groep, 40 kinderen, trainers en begeleiding te wachten op de trein die hen naar het strand van Zeebrugge zou brengen voor een onvergetelijke sportieven en leuke namiddag.