Posts

Posts uit november 27, 2023 tonen

KUNSTWERKJES BESCHADIGD DOOR VANDALISME AAN DE DORPSHEULE

Afbeelding
  Vandaag zijn wij tot de vaststelling gekomen dat de ijzeren hondjes, kunstwerkjes van metalartist 'Luc De Prest' beschadigd zijn. Er moet aan getrokken en gesleurd wezen zijn om de ijzeren hondjes te plooien of los te trekken. Er is zelfs een kunstwerkje verdwenen van in het midden van de dorpsheule en heel waarschijnlijk in het water beland. De politie is langs geweest om de nodige vaststellingen te doen.

OKRA LISSEWEGE-ZWANKENDAMME ORGANISEERDE HUN JAARLIJKS SENIORENFEEST

Afbeelding
  Donderdag 23 november organiseerde OKRA Lissewege-Zwankendamme hun jaarlijks Seniorenfeest. De viering werd ingezet met een Eucharistieviering voor de leden en overleden leden gevolgd door een receptie in het Reyvaertheem. Vervolgens werden de leden aan tafel uitgenodigd voor heerlijk maal.In de namiddag zorgde Stijn Vande Voorde voor de muzikale noot. Foto's genomen door Daniel Devoldere.......... KLIK HIER!

BLIJDE INTREDE VAN DE SINT EN Z'N KNECHTEN TE LISSEWEGE

Afbeelding
  Afgelopen zondag was het een drukte van jewelste aan de vaart. Kinderen, familie en vrienden keken uit naar de komst van de Sint die ook dit jaar met de boot zou aankomen. Ondertussen waren sommige deugnietpieten muziek aan het maken met een bakfiets en andere pieten gaven picknicken en snoepjes. Na enige tijd was het zover, de boot kwam aan en we zagen de Sint en enkele pieten reeds zwaaien. De kinderen waren door het dolle heen toen  Sinterklaas aan wal kwam en iedereen begroette. Daarna ging het richting de koets waar een optocht door het dorp doorging. Nadien was het verzamelen geblazen in het  Jacob Reyvaertheem waar de kinderen bij het binnenkomen een zak snoep kregen en waar nadien alle ingeschrevenen bingo mochten spelen. Ook was er nog een fotomoment van de volwassenen waar ze hun kinderen konen fotograferen op de schoot van Sinterklaas. Het was een feestelijke en gezellige namiddag dank zij het Feestcomité van Lissewege en de gezinsbond van Lissewege alsook verschillende en