Posts

Posts uit augustus 13, 2023 tonen

GEVELS VAN 'DE VALCKENAERE' BIJNA VOLTOOID

Afbeelding
  De buitengevels van het 16de eeuws huis 'de Valckenaere' worden eerstdaags verder gekaleid. Op de rechterkant van de voorgevel kun je reeds een stukje zien. Het zal er best mogen zijn en dit ook dank zij de firma Baes Patrick  uit Lissewege voor het prachtig renovatiewerk. Daarna nog de aangepaste vensterluiken en deur om het plaatje kompleet te maken.

WANDELAARS VAN D'OUDE STOASIE VAN ZEEBRUGGE BEZOCHTEN DE BEELDENROUTE

Afbeelding
  Wandelaars van d'Oude Stoasie Zeebrugge bezochten afgelopen maandag  de Beeldenroute van Lissewege.

WILDPARKEREN LANGS HET LISSEWEEGS VAARTJE

Afbeelding
  Het was al een tijdje geleden dat er nog auto's parkeerden op plaatsen waar men niet mocht langs het Lisseweegs Vaartje. Sommigen staan soms op het voetpad omdat de rijweg niet breed genoeg is om er het verkeer door te laten. Tja.....zit maar eens in een rolwagen op een halve breedte van het voetpad!

TV BEROEMDHEID OP BEZOEK TE LISSEWEGE

Afbeelding
  Actrice Anna Van den Bossche van VTMreeks 'Familie' was deze namiddag te zien op een terrasje hier in ons witte dorp!

DRIE NIEUWE ARTIKELEN OP DE WEBSITE VISITLISSEWEGE

Afbeelding
  Drie nieuwe artikelen op de website visitlissewege. Je leert: - waarom het woord Lissewege zelfs letterlijk naar het lichtfeest verwijst (ook Brugge overigens) - het verband tussen monniken, bier brouwen en een hexagram (zespuntige ster) - de geschiedenis van café San Yago (oud Sint-Jacobshuis) met enkele ontdekkingen  (o.a. het steeds terugkerende getal dertien) (om de rust in het dorp te bewaren :-), komen de andere horecazaken ook nog aan bod) Ken je iemand die ook interesse zou hebben over artikelen geschiedenis Lissewege, stuur dan deze link door om te abonneren op de nieuwsbrief:  https://visitlissewege.be/nieuwsbrief-visitlissewege/ O ja, mijn thriller Spiegelstad is nog altijd te koop, kijk op  mijn website , je kan er ook mijn online boekpresentatie bekijken waarin je meer leert over de betekenis van de vlag van Brugge. Veel leesplezier! Bo Vickery