vrijdag 4 oktober 2024

MEIBOOM OP HET MULTIFUNCTIONEEL COMPLEX OP DE SCHARPHOUTSITE

 

Soms worden dromen waar… (Mathijs Goderis)
Na jarenlange strijd planten we vandaag de meiboom op het nieuwe jeugd-, sport- & cultuurcomplex voor Lissewege! Vanaf eind volgend jaar kunnen jong en oud hier komen genieten, sporten, spelen,........!

Op het multifunctioneel complex op de Scharphoutsite in Lissewege kwamen enkele schepen en de Burgemeester afgelopen donderdag voor de 'meiboom', men had immers het hoogste punt bereikt. Het complex zal een buurtcentrum, een multisportzaal, een bibliotheek, een cafetaria en jeugdlokalen huisvesten.

“Het wordt een bijna energieneutraal gebouw en eveneens een hemelwaterneutraal project. Zowel in het nieuwe gebouw als bij de omgevingsaanleg, werkt men op maximale recuperatie, hergebruik en ter plaatse infiltreren van regenwater”, zegt schepen Minou Esquenet.
Het ontwerp van het ontwerpersteam onder leiding van architectuuratelier Dertien 12 wordt gebouwd door aannemer Vandenbussche uit Aalter. Eind dit jaar zou het gebouw wind- en waterdicht moeten zijn en volgend jaar wordt er gewerkt aan de afwerking. Tegen 1 september 2025 moeten de werkzaamheden normaal beƫindigd zijn als alles goed verloopt.(Bron KW nieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten