maandag 19 augustus 2024

VERKEERSDRUKTE PATENTESTRAAT LISSEWEGE

 

Door meerdere inwoners van Lissewege die regelmatig de Patentestraat gebruiken (zowel ten zuiden als ten noorden van de Canadezenstraat) wordt een storende toename van personenwagen-verkeer gemeld.

Enerzijds wordt de Patentestraat gebruikt door mensen die van Lissewege naar Dudzele of vice-versa reizen. Dat sluipverkeer is ontstaan omdat er destijds geen afritten naar Dudzele werden voorzien op de A11/expressweg, en is recent ook toegenomen omdat men boetes riskeert voor het gebruik van de Ter Doeststraat en voor het doorkruisen van Lissewege, zelfs als men in Lissewege gedomicilieerd is.

Anderzijds stellen we sinds een jaar of 3 vast dat, bij mooi weer en dus druk verkeer op de Brugsesteenweg/Blankenbergse steenweg zeer veel toeristen, waarschijnlijk via de Waze-app, hun weg vervolgen naar Blankenberge via de Patentestraat en Lissewegestraat. Het gaat recent zelfs over ganse colonnes van auto’s. 

Velen van die toeristen rijden alsof de weg van henzelf is, zijn verwonderd/lastig dat er kruisend verkeer is, vertragen niet voor fietsers of voetgangers/wandelaars. Het is dus niet de vraag of er iemand zal aangereden worden, enkel wanneer dat zal gebeuren. En dan te weten dat de Patentestraat voor Stad Brugge een wandel- en fietstraject is op weg naar het strand.

Zou Stad Brugge hier iets voor kunnen doen ?

Jan D.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten