donderdag 25 juli 2024

PROTESTACTIE NAAR AANLEIDING VAN HET ZWAAR VRACHTVERKEER DOOR LISSEWEGE


op woensdag 24 juli hielden enkele bewoners van Lissewege een protestactie naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp.
Lissewege is een historisch dorp met smalle straten waar een verbod is op zwaar vrachtverkeer.
Helaas negeren nog steeds vrachtwagenchauffeurs dit verbod waardoor ze het historische centrum binnen rijden, zich vast rijden en mogelijks schade aanrichten.
Zo waren er in het verleden ook chauffeurs die van de politie achteruit moesten rijden en ging dit na enkele meter al verkeerd. Er was zelfs ook een agent die het stuurwiel van een chauffeur uit de Oostblok moest overnemen om terug achteruit te rijden. Voertuigen aanrijden, tegen een stelling rijden waar 2 mensen heel hoog op stonden, materialen, gevels, bruggen beschadigen, in de gracht belanden, de weg kapot rijden.....geen probleem bij sommigen. Hoe zijn die chauffeurs eigenlijk aan een rijbewijs geraakt?

Ondanks de vraag van de inwoners om maatregelen te treffen is er tot op heden nog steeds geen echte oplossing. Er moet dringend een oplossing komen waardoor de toegang tot zwaar verkeerd wordt belemmerd maar dat handelaars nog bevoorraad kunnen worden.
Nog dit, dat er momenteel zoveel controle is met het sluipverkeer? Om het sluipverkeer en onveilige verkeerssituaties in en rond Lissewege een halt toe te roepen, voerde het stadsbestuur een zone voor plaatselijk verkeer in. We vinden dit wel spijtig maar daar heeft een bepaalde groep (snelheidsduivels) grote schuld aan. De goeien moeten het bekopen met de slechterikken zegt het spreekwoord. In een zone 30 moet je niet beginnen 'vlammen' want dan heeft u zich schuldig gemaakt tegenover uw medebestuurders.
Had iedereen zich in de straatjes aan de snelheid gehouden dat je mag rijden was het mischien nooit zover gekomen.
Men is nu ook ter ore gekomen dat Zwankendamme ook het slachtoffer wordt van zwaar vrachtwagenverkeer. Zal dit opgevolgd worden door Brugge,..........we hopen het! 

Zonder politieke gesprekken is het ook best gezellig op de bankjes langs de Pol Dhondtstraat

ZIE OOK: https://lokaalnieuws.online/lissewege-ons-witte-dorp-snakt-naar-rust-en-veiligheid/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2024-07-27&utm_campaign=+Het+meest+actuele+nieuws+uit+onze+stad+

Geen opmerkingen:

Een reactie posten