maandag 13 mei 2024

OEF..........EINDELIJK, DE EERSTE STEENLEGGING VAN DE SCHARPHOUTSITE IS EEN FEIT

 

Eerste steenlegging Scharphoutsite, maandag 13 mei 2024, 10.00 uur (Scharphoutstraat, Lissewege)
Vandaag werd de eerste steen gelegd van het nieuwe multifunctioneel complex op de Scharphoutsite in Lissewege. Het gebouw zal een sportzaal, buurtcentrum, bibliotheek en jeugdlokalen huisvesten. Dit is een pilootproject voor Stad Brugge waarbij de principes van duurzaam bouwen maximaal worden toegepast. Het is een investering van maar liefst 6,2 miljoen euro in de toekomst van Lissewege.

Schepen Mathijs Goderis:

"Het centrum biedt een plek waar zowel jongeren als ouderen kunnen samenkomen om te spelen, sporten, ontspannen of zelfs feesten. Lissewege krijgt er als het ware een nieuwe living bij. Een plaats voor elke Lissewegenaar, een nieuwe thuis voor het verenigingsleven en een gebouw op maat van de Lissewege. Het belooft een plek te worden waar vele generaties Lissewegenaars onvergetelijke momenten zullen beleven. Voor mij is dit een bron van immense trots, niet alleen omdat ik hier zelf jaren rondliep maar vooral omdat de leefbaarheid van een dorp als Lissewege afhangt van ons vermogen om jonge gezinnen aan te trekken en hier te houden. Met dit centrum hebben we een krachtig middel in handen om dit te realiseren.


Ik wil dan ook iedereen die meehelpt aan deze realisatie bedanken. In het bijzonder collega van patrimonium Minou Esquenet. Merci om samen te bouwen aan de toekomst van Lissewege"!


👍👍👍👍👍👍👍👍


Geen opmerkingen:

Een reactie posten