dinsdag 21 mei 2024

NIEUWS VAN ONTMOETINGSTUIN 't VAARTJE

 


De enkele bezoekjes van wat zonnestralen en veelbelovende lenteprikkels kleuren de laatste dagen de verschillende plaatsen van tVaartje. De inblazingen van inspiratie en geestdrift en een open kijk naar een bevlogen en uitdagende nabije toekomst vol warme ontmoetingen, doen me aftellen naar een zomer vol eindeloze inspiratiemomenten.  De voorbereidingen rond 15j tVaartje zijn in volle gang en leuk om voor jou als kunstenaar of als bezoeker ineen te puzzelen.

OP HET PROGRAMMA:

- Zondag 26 mei 2024 om 17u: Alexander Makay
Alexander Makay (°1979) is een Belgisch musicus met Hongaarse roots. Hij begon zijn gitaarstudie op jonge leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge in de klas van Jacques Vande Ginste. Deze opleiding resulteerde in het behalen van een eerste prijs in de DEXIA-wedstrijd, zowel voor kamermuziek als voor gitaar solo. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent in de klas van Yves Storms. Tijdens zijn hogere studies volgde hij privéles bij gitarist-componist Armand Coeck en realiseerde hij een liveopname van diens Concerto en solowerk.
Zijn muzikale activiteiten brachten hem in verschillende Europese landen en op uitnodiging van pianist en festivaldirecteur Sergei Oskolkov viel Alexander de eer te beurt een solorecital te spelen in het Poesjkin Museum te Sint-Petersburg.
Tijdens het einde van zijn dertiger jaren tekent een stilistische evolutie zich duidelijk af, en wel op twee niveaus: enerzijds is Alexander één van de pioniers in de revival van de laat negentiende-eeuwse stijl van Francisco Tárrega. Daarbij exploreert hij het klassieke gitaarspel op darmsnaren zonder nagels op een kopie van de Torres gitaar. Travels is de eerste opname waarin deze stijl gepresenteerd wordt.
Anderzijds beoefent hij als elektrisch gitarist, zanger en singer-songwriter de stijl van Mark Knopfler. Zomer 2024 kent de release van zijn EP-album Mountains All Around met exclusief eigen songs.
In tVaartje brengt Alexander een unieke 2-delige performance. Hij illustreert enerzijds de torresgitaar aan de hand van Spaanse muziek en anderzijds eigen songs waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestische steelstring.
Alle info en tickets voor Alexander Makay: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

- Zondag 23 juni om 17u: HT Roberts en Sara Desmedt
In de lente van 2023 verscheen “Landlocked Sailor”, het inmiddels zeventiende album van singer/songwriter Ht Roberts. Akoestische muziek, met de wortels in de folk en de blues van over het water en met teksten met de voeten in de Vlaamse klei. Een afwenden van de drukte en het tempo waar we niet aan kunnen ontsnappen en een zoektocht naar het 'open zoemen van de dingen'. Hij wordt begeleid door Sara De Smedt, op piano, bas en achtergrondzang.
Alle info en tickets voor HT Roberts en Sara Desmedt: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

WIST JE DAT:
- Vrijwilligers nog altijd welkom zijn om het domein mee te helpen zomer klaar te maken. Op woensdag 22 mei organiseren we in de namiddag nog eens een tuin- en tentklaar namiddag. Kom gerust af vanaf 13u30 om een handje toe te steken.  Heb je zin om ook op andere dagen te komen helpen? Geef een seintje en ik neem je op in een what’s appgroepje van de vrijwilligers zodat je gemakkelijk kan aantonen wanneer het zou lukken om te helpen.
- Op zondag 30 juni we de startdag van tVaartje houden met allerlei verrassingen in petto.
- In ons nieuw logo ballonnen verwerkt zijn naar aanleiding van 15j tVaartje. Dankjewel Charlotte.


Ingrid Vandamme
Voorzitter vzw HandicapART
Bezieler ont-moetingstuin tVaartje
0473 74 03 85 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten