NIEUWS VAN ONT-MOETINGSTUIN 't VAARTJE

 


Hou je van woord, natuurfotografie en warme bijpassende klanken? Hou je van allerlei muzikale weetjes en de prachtige muziek van twee iconen van de vorige eeuw namelijk Roy Orbison en Nina Simonne? En plakt de tango muziek van Flavio Romanelli nog aan je lijf en wil je nu ook zijn muzikale vrienden ontmoeten die een Europese tour starten in tVaartje te Lissewege? Heb je op één van de vorige vragen JA geantwoord, dan ben je zeker welkom op één van onze volgende Loft Stories.

- Zondag 21 april 2024 om 17u:  Roy Orbison, een muzikale monoloog by Rudolf Hecke :

HET CONCERT VAN APRIL IS VERPLAATST NAAR ZONDAG 5 MEI om 18u

Muzikale lezing, live podcast, verbluffende monoloog, termen die allen beschrijven wat Rudolf Hecke op het podium doet met Roy Orbison. Rudolf is een rasverteller, je hangt aan zijn lippen, hij ademt wat hij zegt, passie en betrokkenheid. Hij heeft die reputatie opgebouwd met zijn voorstellingen over Serge Gainsbourg (waarover hij een trilogie schreef).

Hij doet het weer met Roy Orbison, het mysterie (zijn recent boek). Onthullende verhalen en die hemelse muziek van the Big O. Wie kent ze niet: ‘In dreams’, ‘Only the lonely’, ‘Oh pretty woman’, ‘Crying’, ‘Running scared’, It’s over’ ? Maar wie kent de ware toedracht over het ontstaan van die songs? Hoe ze zijn ontstaan, hoe ze onlosmakelijk verbonden zijn met het bijzonder tragische leven van Orbison en zijn kordate tot bizarre manier om daar mee om te gaan? Al die songs komen aan bod, en meer, onuitgegeven muziek en studiotakes die nooit het daglicht zagen, Rudolf heeft ze kunnen bemachtigen via Roy’s zonen voor het schrijven van zijn boek. Uniek.

De meer dan anderhalf uur razen voorbij, genieten van de grootste stem van de popmuziek (dixit Elvis Presley!), van zijn ultieme klassiekers en Rudolf Hecke’s  grondige kennis van zijn onderwerp en de passie waarmee hij ze etaleert.

Alle info en inschrijving voor Roy Orbison

- Zondag 28 april 2024 om 11u:  Aperitiefbabbel met Catherine De Decker: Brieven uit de natuur

Catherine De Decker is sinds enkele jaren bezig met natuurfotografie en werkte reeds mee aan heel wat sociale projecten en tentoonstellingen. Ze reisde doorheen Europa van Bulgarije tot IJsland om natuur in beeld te brengen. Ze won de publieksprijs van de fotografiewedstrijd over duurzaamheid. En werd in februari 2023 door natuurpunt benoemd tot ‘natuurfotograaf van de maand’ .

Brieven uit de natuur is een terugblik op 8 jaar natuurfotografie en gaat over de invloed van de natuur op de mens. Aan de hand van natuurfoto’s en fragmenten uit brieven en notities, geschreven voor, tijdens en na intense natuurbelevingen, laat ze de toeschouwer een kijkje nemen binnenin haar relatie met de natuur. Door haar lens ervaart ze zichzelf veel meer met de natuur verbonden. Wanneer ze zich één voelt met haar onderwerp gaat een wonderbaarlijke wereld voor haar open.. Haar emoties van het moment spelen ook een belangrijke rol want die neemt ze mee en zijn bepalend voor de sfeer in de foto. Op die manier helpt de natuur haar met het verwerken van haar gevoelens. Zonder het te beseffen heeft de natuur een enorme helend impact op hoe we ons voelen, hoe we denken en handelen, en wie we zijn! Daarom dienen we zorg te dragen voor moeder aarde want wij maken er deel van uit. Meer nog, we zijn natuur!’

Alle info en inschrijving voor Brieven uit de natuur

- Zondag 28 april 2024 om 17u: Tom Kristiaan: piano & photograpy

Een verbluffende combinatie natuurbeelden met live muziek.

De dromerige pianocomposities van Tom Kristiaan werden al miljoenen keren beluisterd op Spotify. Nu liet hij zich inspireren door de adembenemende beelden van natuurfotograaf Wouter Pattyn. Hij brengt zijn vierde album "Inspired by Nature" en brengt een verbluffende combinatie van natuurbeelden met live muziek. Een verbluffende voorstelling vol rust en verstilling. Een voorsmaakje vind je op www.tomkristiaan.com

Alle info en inschrijving voor Tom Kristiaan

- Zondag 12 mei 2024 om 17u: Thank you Nina, a tribute to Nina Simone

Door de jaren heen kreeg het werk van Nina Simone een steeds grotere invloed op An en Pieter. De combinatie van haar vakmanschap, zowel op instrumentaal als vocaal gebied, de eigenzinnige manier waarop ze uitdrukking gaf aan zowel soul, blues, jazz of country werd een bron van inspiratie in het leven van beide. Ook de manier waarop ze hiermee uitdrukking gaf aan diepe authentieke emotie en betrokkenheid op de wereld voelde als thuiskomen.

“Thank you Nina” is geen poging om de stijl en muziek van Nina Simone te kopiëren. An en Pieter brengen een anderhalf uur durend programma waar op zorgvuldige wijze de muzikale parels van het leven van Nina en die uit hun persoonlijke leven samen geregen worden tot een kostbaar sieraad. Een pleidooi voor leven vanuit de ongepolijste emotie en inzet voor een wereldwijde menselijke vrijheid.

Alle info en inschrijving voor Thank you Nina

- Pinkstermaandag 20 mei 2024 om 17u: 'Tango il Faut, European Tour'

Voel je welkom op onze tweede Argentijnse avond met Flavio Romanelli en Ann Van Coillie . Zij brachten reeds een fantastische avond vorige maand (een kleine terugblik op https://www.facebook.com/flavioromanelli01/videos/1506312336595847 )

Het was zo’n succes dat er onmiddellijk een vervolgavond georganiseerd wordt op pinkstermaandag 20 mei. Twee muzikale vrienden van Flavio (Nicolas Fernandez op contrabas en Marcos Marignano op gitaar) maken tijdens hun Europese tour een stop in tVaartje om samen met Flavio Romanelli en Ann Van Coillie Argentinië in ons hart te brengen.  Dit schrijven ze over zichzelf.

Tango Il Faut started in 2010 as a guitar duo with a new fresh approach to tango music. In 2014 they recorded “Tarde de domingo” (sponsored by the National Academy of Tango) and later “Avanti” in 2017 with guest artists. In 2023 they released their most recent album: "Agitando el avispero". An album full of energy in which Tango Milonguero and Tango Nuevo coexist.

Since 2014 they have toured 7 times along Europe and the United States. The Ministry of Culture of Argentina declared them “Artists of Cultural Interest” on two occasions and the München Kultur Referat supported them in their tour 2022. In 2018, Nicolás Fernández joined in double bass, consolidating a powerful and danceable trio sound.

For the past 14 years they have had an active participation in the Buenos Aires tango music scene, highlighting milongas, festivals, TV shows, radio programs and collaboration with internationally renowned artists such as Sandra Mihanovich, Marita Monteleone, El Cachivache, Orquesta Típica La Vidú, Compañía Tempo Tango, Ache Rey, Julián Graciano, Moscato Luna, among others.

Alle info en inschrijving voor: Tango il Faut

WIST JE DAT:

- ik nog op zoek ben naar vrijwilligers die in de lente willen meehelpen om de tuin en het domein zomerklaar te maken. Ik pin alvast elke dinsdag- en woensdagnamiddag vanaf 14u in april en mei. Geef gerust een seintje als je kan komen helpen. Deze week is er een extra vrijwilligersdag ingepland op vrijdagnamiddag 26 april vanaf 14u.

- ook op woensdag 1 mei wordt een vrijwilligers dag vanaf 9u georganiseerd. We gaan gras maaien, struiken kortwieken, tafels en stoelen buiten zetten, bar instaleren, korfzetels verhuizen, kabientjes en sokkels schilderen, een tuinhuis instaleren en nog zoveel meer….. Ik zorg voor lunch. Voel je vrij om al is het maar voor een uurtje ook te komen helpen. Graag een seintje vooraf.

Er staan nog vele andere concerten in the pipeline:

- Zondag 26 mei 2024 om 17u:                   Alexander Makay

- Zondag 9 juni 2024 om 17u:                     Jan De Bruijn

- Zondag 23 juni 2024 om 17u:                   HT Roberts


Vriendelijke groeten,
Ingrid Vandamme
Voorzitter vzw HandicapART
Bezieler ont-moetingstuin tVaartje
0473 74 03 85

Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP