ZWANKENDAMMENAARS BESLISTEN MEE OVER DE TOEKOMST VAN HUN KERK

 Stad Brugge, het centraal kerkbestuur en vertegenwoordigers van de lokale geloofsgemeenschappen organiseren verschillende participatiemomenten over de toekomst van vijf Brugse kerken. Afgelopen dinsdag was het de beurt aan Zwankendamme. Er waren 65 deelnemers naar dit Kerkenbeleidsplan gekomen.

De organisatoren willen samen met ons een gedragen en duurzame toekomst voor het gebouw uittekenen. Woon je dichtbij een van de kerken in kwestie of voel je je ermee verbonden? Dan was je van harte welkom op een van de bijeenkomst te Zwankendamme. Men kon er samen met andere buurtbewoners ideeën geven over welke activiteiten er kunnen plaatsvinden en je mag je mening delen over hoe de kerk een nog grotere meerwaarde kan hebben voor je buurt.

Het moest wel samen kunnen gaan, voor of nadien met de bestaande Liturgie. Bv.....Trouwfeesten, begrafenissen, Doopsel, Communies,......blijven er doorgaan. Er kwamen wel veel ideeën naarboven onder andere: " Een plaats voor  muziekoptredens, een maandelijkse binnenmarktje met locale producten, kunsttentoonstellingen, een plaats waar studenten in alle stilte hun exames kunnen voorbereiden, een bibliotheekje, een gezellige praat of hobbynamiddag, enz...!






Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP