DYNAMISCHE SNELHEIDSBORDEN LANGS DE N31 AAN DE LISBLOMME

 

Dynamische snelheidsborden langs N31 Zeelaan voor verhoogde verkeersveiligheid bij school
Het stadsbestuur en AWV implementeren dynamische snelheidsborden langs de N31 Zeelaan ter hoogte van de Vrije Basisschool De Lisblomme. Hierdoor kan de snelheid worden aangepast tijdens schooltijden, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Het stadsbestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben een akkoord bereikt om de verkeersveiligheid te verbeteren rond de Vrije Basisschool De Lisblomme in Lissewege. Dit zal gebeuren door het plaatsen van dynamische snelheidsborden langs de N31 Zeelaan, die dwars door de deelgemeente loopt.

Burgemeester Dirk De fauw benadrukt het belang van deze maatregel: “Met de Vrije Basisschool De Lisblomme in de buurt is het interessant dat we tijdens de schooltijden de maximale snelheid kunnen aanpassen van 50 naar 30 km/uur.” De elektronische borden zullen zo geprogrammeerd worden dat op het juiste tijdstip de juiste maximumsnelheid wordt aangeduid, wat de verkeersveiligheid voor iedereen ten goede komt.

De N31 Zeelaan is een drukke rijbaan die veel bewoners en passanten moeten dwarsen. Bovendien bevindt de basisschool zich vlak bij het kruispunt met de Stationsstraat. Door het plaatsen van dynamische snelheidsborden hoopt men de veiligheid voor zowel de scholieren als andere weggebruikers te vergroten.

Naast de implementatie van de dynamische snelheidsborden zal het AWV ook de flitscamera op het kruispunt vervangen. Burgemeester De fauw hoopt dat de borden spoedig kunnen worden geleverd, geplaatst en aangesloten: “Ondertussen zal de politie zorgen voor een aanvullend politiereglement.”
(BRON www.brugge.express)


Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP