NIEUWS VAN ONTMOETINGSCENTRUM 'TVAARTJE'

 DSC-8107

We zijn halfweg het zomerseizoen in tVaartje. Als een pluimpje in de wind vloog Juli voorbij waarna Augustus tVaartje binnenwaaide met een plaatselijke stormbui vol creatieve verwachtingen. Maar geen getreur, de kracht van de zon blijft schitteren in de harten van onze kunstenaars en de warme community van tVaartje en we zijn van plan om er een hartverwarmende tweede zomermaand van te maken.
Met veel genegenheid geef ik je daarom graag een greep uit de eerstkomende zonnestraaltjes in tVaartje.

image001

- Zaterdag 5 augustus om 15u30:  POEZIEWANDELING DOOR LISSEWEGE

Hou je van wandelen en een mooi gedicht? Dan ben je de geknipte persoon om met ons mee te wandelen in het prachtige Lissewege. We starten in tVaartje en dwarrelen rond in het mooie witte Polderdorp met hier en daar een onverwachte halte en de verleiding van een boeiende tekst en een geanimeerde voordracht door nieuwe woordkunstenaars. Voor en na de wandeling kan je gezellig bijpraten op het terras van tVaartje. Inschrijven ter plaatse is ook nog mogelijk.


image003

- Zaterdag 5 augustus om 18u30: LOFT STORIES,

 huiskamerconcert met KATHLEEN VANDENHOUDT & RONNY VERBIEST
Zet de twee kleppers Kathleen Vandenhoudt en Ronny Verbiest samen en je krijgt een sterke set met een streep nostalgie. Ronny Verbiest is een gevestigde naam in de Belgische jazzwereld die musiceerde in allerlei formaties en big bands. Hij mengt in zijn muziek de traditionele musette met invloeden uit de moderne jazz, klassieke muziek en volksmuziek en uiteraard ook de verleidelijke Argentijnse tango. Kathleen Vandenhoudt, bulkend van tomeloze passie is singer-songwriter pur sang en weet te raken. Met haar warme stem, een fijne dosis flair en een sterke pen keert ze de liefde en het leven binnenstebuiten. Ze graaft diep en grondig, eerlijk en rauw, bij momenten vlijmscherp, teder en passioneel. Haar concerten zijn zonder pretentie, vol kunde en hartgespan.


 7828443abe69eceb4169bfd16c4c6d74c14a30f572a2b3d07778c74b29c9d781-rimg-w526-h538-gmir

- Zondag 6 augustus om 15u30: FREE LIVE MUSIC met LA GALERIA

La Galeria houdt van de zon, van zonnige muziek, van onweerstaanbare ritmes en van warme harmonieën in de menselijke stem. Live, op het podium, brengen zij de hartverwarmende muziek met gekende nummers die iedereen wil horen. Ze zingen in het Engels, Frans, Spaans en Nederlands en jawel, ook een aantal eigen songs, die makkelijk in het gehoor liggen, pure "feelgood music" met melodieën en teksten recht uit het hart.

Impro-tango-photos4

- Zaterdag 12 augustus om 18u30: LOFT STORIES,
huiskamerconcert met ANN VANCOILLIE & FLAVIO ROMANELLI

Flavio Romanelli en Ann Vancoillie vormen een muzikaal duo als geen ander. Twee getalenteerde muzikanten met verschillende achtergronden: een​​unieke combinatie dat klassieke muziek, jazz en tango verbindt. Met hun gezamenlijke muzikale expertise verkennen en verleggen Flavio en Ann de grenzen in de muziek. Hun combinatie van klassieke muziek en tango, doordrenkt met jazzelementen, heeft een nieuwe en opwindende sound gecreëerd. Het duo viert de kracht van muziek om mensen samen te brengen.  De passie voor muziek die Ann en Flavio uitademen werkt aanstekelijk op het publiek; 

Ann Vancoillie is een multi-getalenteerde klassieke musicus die al jaren het publiek weet te boeien met haar virtuoze spel en lyrische interpretaties. Ann's muzikale reis stopt echter niet bij klassieke muziek. Onlangs heeft ze de stap naar de wereld van de jazz gezet. Als Master of Performing Arts werkt ze bij Opera Ballet Vlaanderen als 2de solist eerste viool, organiseert ze eigen projecten en geeft ze les. Haar sound is doorweven met elementen van de klassieke muziek, waardoor er een naadloze versmelting van stijlen ontstaat. Of ze nu een klassieke sonate speelt of een jazzy improvisatie, de luisteraars worden betoverd door haar muzikale virtuositeit. Met haar unieke sound en onbevreesde benadering van muziek is ze een inspiratie voor vele artiesten.

Flavio Romanelli is een Argentijnse tangogitarist en componist met een jarenlange ervaring. Hij is meester van de tangogitaar, met een stijl die zowel soulvol als verfijnd is. Flavio begon als jazzgitarist en die vroege jaren hebben hem een​​diep begrip van jazz met zijn vele nuances gebracht. Als Master of Arts, studeerde hij compositie, schrijft hij zijn eigen muziek en geeft hij les. Dit, in combinatie met zijn passie voor tango, heeft hem in staat gesteld om een​​uniek perspectief op het tangogenre te brengen en een sound te creëren die zowel vertrouwd als nieuw is.


d906e56dfd6409ebccc484658fcb42df

- Zondag 13 augustus om 11u30: POETISCH UURTJE

Er blijft. Altijd. Iets. Over is een beeldende vertelvoorstelling over bomen, milieu en consumptie. Kunnen we naar bomen kijken en daardoor onszelf beter begrijpen? Overstromingen, luchtvervuiling, droogte, bosbranden… Kunnen we het tij nog keren? Zijn we ons bewust van onze rol als consument? En wat doen we?  Protesteren?

Dichters en schrijvers als Elif Shafak, Bowie Redman, David Van Reybrouck, Lies Gallez, Moya De Feyter, Peter De Graef, Anouk Nuyens & Rebekka De Wit geven stof tot nadenken. Hun teksten gebracht door Sophie Desimpel en Lieve Lombaerts (De Verwoordering olv Griet Pauwels) geven de ruimte om even echt stil te staan bij de levensprocessen en drijfveren van bomen, van hoe we in deze consumptiemaatschappij, in deze vervuilde wereld kunnen en willen reageren. Inschrijven kan via de app of ter plaatse.


355119067-996089591752499-625525419219709334-n

- Dinsdag15 augustus om 18u30: DE LANGSTE TAFEL,
 Paëlla Buffet met de Vrienden van tVaartje

Hou je van gezellig samen eten en keuvelen over koetjes en kalfjes met een vleugje dansmuziek van de groep GIFTED erbij? Leer je graag nieuwe mensen kennen en filosofeer je graag over kunst en creativiteit? Dan ben je geknipt voor onze Langste Tafel. De vrienden van tVaartje nodigen je graag uit op het volgende foodsharing event. Paëlla Buffet in samenwerking met Lotjes winkeltje uit Lissewege.  Wens je iets anders te eten? Geen probleem: een telefoontje (050/668616)  naar Lotje volstaat om te weten wat er nog kan besteld worden.
Inschrijven is mogelijk tot ten laatste op zondag 13 augustus om 12u ofwel in tVaartje aan de infostand of via onze app.


mnm-Best-Online-Cello-Lessons-Large

- Dinsdag15 augustus: SLOW LIVING WORKSHOP: STILTE … VERKLANKT

In het prachtige pittoreske dorpje Lissewege, niet ver van de Belgische kust, in de mooie loft van 'tVaartje, mag je werkelijk een dagje tot rust komen tijdens de workshop Stilte… Verklankt.  'Less is more', dat zal je duidelijk ervaren. Klanken, woorden, maar vooral ook een diepe stilte tussen klanken en woorden.  Een perfect recept voor: onthaasten, relaxen, op adem komen, lief zijn voor jezelf. Kom alleen, of kom met een vriend of vriendin, of met wie je lief is. Kom proeven, en neem een diepe rust mee terug in je dagelijkse leven!
Ann Engels: celliste & existential en transformational coach en mentor en Hilde Van Laere: singer-songwriter & multi-instrumentalist


Nog wat wist je datjes:

- Wist je dat je overal op het domein kan komen picknicken? Voel je vrij om je gezellig in de boomgaard op een dekentje te instaleren, in de relaxzetels onder een tentje je boterhammetjes te nuttigen of in de tent aan de voet van de tentoonstelling van Art from Love uit Bredene je slaatje te verorberen. Voor elk wat wils.

- Wist je dat je elke maandagnamiddag om 14u kan Rummikubben in tVaartje?

- Wist je dat we in tVaartje heel veel slow living & feel good events hebben zoals bijvoorbeeld tai chi op dinsdag en Hatha-yoga op zondag? Ook de workshops voor het aanleren van shiatsu op 7 augustus of een gratis ontdekking sessie feldenkrais op 12 augustus. Alle info te vinden de website van tVaartje

- Wist je dat Riet Dobbelaere op 4 augustus haar boek (Ab)Normaal komt voorstellen in tVaartje?

Er is zeker nog heel veel te ontdekken in tVaartje.  Je vindt alles terug op onze website en in de zomerkrant dat je in tVaartje kan vinden. Ondervind je problemen om in te schrijven via onze app of wens je meer info, aarzel niet me te contacteren met je vragen of opmerkingen. Ik kijk er naar uit om je vol enthousiasme te mogen ontvangen.

Vriendelijke groeten,
Ingrid Vandamme
Voorzitter vzw HandicapART
Bezieler ont-moetingstuin tVaartje
0473 74 03 85 

Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP