NIEUWE SCHIKKING VAN DE WEEKENDVIERINGEN VANAF OKTOBER 2023

De parochies Onze Lieve Vrouwbezoeking (Lissewege), Sint-Donaas - Stella-Maris (Zeebrugge) en Sint-Leo de Grote (Zwankendamme) vormen vanaf 1 oktober 2023 samen met de huidige Effeta-parochie 1 parochie: de Pastorale Eenheid Effeta. 

Door het pensioen van Maarten Verroens (pastoor van Lissewege en Zwankendamme) in mei 2022 en van Fernand Maréchal (pastoor van Zeebrugge) op 1 oktober 2023, wordt Carmino Bohez de enige pastoor in deze Pastorale Eenheid.
Het spreekt voor zich dat er veranderingen zullen zijn in de huidige werking.  De stuurgroep van de federatie Zeebrugge-Lissewege-Zwankendamme en het team van de Effeta-parochie bereiden dit voor. 
Ondertussen werd door de federale stuurgroep en het parochieteam de nieuwe schikking van de weekendvieringen vanaf 1 oktober met de goedkeuring van vicaris van de parochies vastgelegd:
zaterdag om 17.30u in de Sint-Jozefkerk (Brugge)
zondag om 9.30u in de Sint-Donaaskerk (Zeebrugge)
zondag om 11u in de Sint-Pieter in de bandenkerk (Dudzele). 
Er zullen dus elk weekend drie weekendvieringen zijn in drie kerken. Doopvieringen, huwelijken, uitvaarten blijven wel mogelijk in onze andere kerken (OLV Bezoekingkerk Lissewege, Sint-Niklaaskerk Koolkerke, Sint-Leo de Grotekerk Zwankendamme en Stella Mariskerk Zeebrugge).

Fernand Maréchal
pastoor federatie Lissewege-Zeebrugge-Zwankendamme
Carmino Bohez
pastoor Effeta-parochie

Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP