INFOSESSIE AUTODELEN TE LISSEWEGE

 uid0-Edit-Event-40a8e9fa-81c5-4437-877b-d8ba3b47f9dc

Infosessie autodelen op maandag 8 mei te Lissewege,

Binnenkort vindt in jouw buurt een infosessie rond autodelen plaats. Tijdens deze infosessie kom je te weten hoe je zelf je auto kunt delen met je buren of hoe je de wagen van andere Lissewegenaren kunt gebruiken.

Deze gratis infosessie gaat door in LDC Levensvreugde op maandag 8 mei. We verwelkomen je graag vanaf 19u00, de infosessie start stipt om 19u30. Het einde is voorzien rond 21u30. Zeker zijn van je plaats? Schrijf je in via www.brugge.be/autodelen/infosessie.

Wat is autodelen onder buren?

Bij autodelen maken meerdere personen om beurt gebruik van een wagen. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: de wagen wordt gebruikt wanneer hij nodig is. Wanneer je de wagen niet nodig hebt, kan deze dus door iemand anders gebruikt worden.
Een autodeelplatform (Dégage of Cozywheels) staat daarbij in voor de administratieve ondersteuning. Zo kan elke autodeler veilig en zeker op weg.

Waarom autodelen?

Een auto kan handig zijn, maar is vaak niet de beste keuze. Dankzij autodelen heb je de mogelijkheid om een auto te gebruiken wanneer je dat wenst. Autodelen onder buren gaat volgens het kostendelend principe. Daarbij kun je als uitlener van je auto een pak kosten terugwinnen. Terwijl je als ontlener enkel betaalt voor de auto wanneer je die nodig hebt.

Een deelwagen…

vervangt 3 tot 10 privéwagens;

verlaagt de parkeerdruk aanzienlijk in uw buurt;

verlaagt de CO2-uitstoot met 21% per autodeler;

zorgt voor betere luchtkwaliteit.

Wie aan autodelen doet, heeft dus niet alleen aandacht voor het klimaat maar ook voor een leefbare buurt, de eigen gezondheid én de portemonnee.

Is autodelen iets voor mij?

Bij autodelen betaal je enkel wanneer je de auto gebruikt. Dat is bij een eigen auto anders. Denk maar aan de aankoopprijs van de auto, de verkeersbelasting, de verzekeringen, het onderhoud en eventuele herstellingen of de tank- en laadkosten.

Via www.autodelen.net/autodeeltest kun je zelf de test doen. Met de handige online tool www.savewithcarsharing.be kun je berekenen hoeveel je kunt besparen met autodelen.

Voor meer info rond autodelen kun je terecht op onze website www.brugge.be/autodelen.

We moedigen alle buurtbewoners aan om kennis te maken met autodelen en te ontdekken welke voordelen ermee gepaard gaan tijdens de gratis infosessie in LDC Levensvreugde op maandag 8 mei.

Gratis!

Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP