zondag 15 mei 2022

OPENING VAN HET SPEELPLEIN TE ZWANKENDAMME DOOR SCHEPEN MATHIJS GODERIS

 Zaterdag(14/5) vierden ze feest in Zwankendamme, de deelgemeente met de meeste jonge gezinnen, want het speelplein in de Gaarlemstraat was helemaal klaar!






Toespraak schepen Mathijs Goderis:

Het speelplein is een leuke plek voor jong en oud, waar je even kan chillen, spelen en sporten. Zoals de Burgemeester aangaf kwamen we 2 keer langs in de buurt om te luisteren naar jullie wensen. Het resultaat: een plein dat alles heeft en waar we jullie verlanglijstje kunnen afvinken.

Ruimte om te spelen, te klimmen en te klauteren: check.
Ruimte om te sporten met basketbal en een panna-arena: check.
Ruimte om te skaten: check.
Ruimte om elkaar te ontmoeten: check!

Als schepen van jeugd ben ik trots wanneer kinderen en jongeren mee hun mening geven en ons vertellen hoe hun speelplein en buurt eruit moet zien. Dat kan ik alleen maar toejuichen! Brugge is echt een kindvriendelijke stad waar we de stem van kinderen serieus nemen. Want vrije tijd, spelen en elkaar ontmoeten is één van de kinderrechten en daar maken wij iedere dag samen met ons team werk van. Zoveel mogelijk speelkansen dichtbij huis realiseren met inbreng van kinderen en jongeren zelf. 

Toen we hier enkele weken terug met Buurt aan de Beurt aanwezig waren, vernam ik van kinderen dat ze graag op straat spelen maar zeker ook uitkeken naar dit nieuwe speelplein.
Vooral het grote piramidenet ziet er een leuke uitdaging uit.

En dat speelruimte niet alleen voor kinderen is, is hier heel erg duidelijk.
De grote betonvlakte werd namelijk ingeruild voor een nieuwe plek met skate-mogelijkheden, een basketbalkorf, een panna-voetbalveldje en een hangplek.

Stad Brugge investeerde 234.985,18 euro in de heraanleg van dit plein.
Zwankendamme, ik wens jong en oud hier heel veel plezier toe. Laat ons zo meteen samen toosten op jullie Gaarlemplein!

Mathijs Goderis,
Schepen van Jeugd en Preventie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten