vrijdag 28 januari 2022

NIEUWS VAN MINIVOETBALCLUB ' CAFE'DEN OUDEN TOREN'

Na een lange winterstop door twee uitgestelde wedstrijden stond pas vandaag de eerste wedstrijd van 2022 op het programma. Geen tijd om er rustig weer in te komen want de nummer 3, Het Verdriet van België, uit het klassement kwam op bezoek.

De wedstrijd begon relatief evenwichtig. CDOT belegerde het doelgebied van de tegenstander maar kon zonder echte dreiging. De laatste pas was steeds te onzuiver en de afstandsschoten niet gekadreerd. Het Verdriet verdedigde stug, hield de ruimtes klein en prikte bij iedere opportuniteit heel goed tegen.

In het tweede kwart verschoof de balans steeds meer in de richting van Het Verdriet. Zij eisten meer balbezit op en versierden enkele gevaarlijke kansen. Het eerste doelpunt viel in het voordeel van het Verdriet dat de bal met een klein gelukje door de benen van de keeper speelde. CDOT probeerde de ruimte tijdens de omschakelingsmomenten te benutten maar kon zich nooit echt doorzetten. Na een terechte strafschop en een schepcorner hingen de bordjes nul tegen drie. CDOT bleef de bal rondtikken rond het strafschopgebied van de tegenstander maar vond amper ruimte tussen de gedisciplineerde verdedigers. Toen de ingeschoven keeper Sven mee voor aanvallende impulsen zorgde, kraakte de verdediging voorzichtig maar zonder echt open kansen. Met een listige lobbal richting spits Guillaume verschalkt Sven vriend en vijand toen de bal pardoes in doel dwarrelde. Met hernieuwde moed trok CDOT halfweg de kleedkamers bij een 1-3 tussenstand.

In de tweede helft verhoogde CDOT het tempo, zette Het Verdriet hoger vast om de druk te verhogen maar het was de tegenpartij die kon profiteren van de ruimte in de rug. Het Verdriet scoorde ook als eerste in de tweede helft. CDOT bleef naarstig op zoek naar een doelpunt om de kloof te verkleinen en er alsnog een echte wedstrijd van te maken. Dat vond het halverwege het laatste kwart met een vakkundig binnen gebuffelde schepcorner van Guillaume. In de allerlaatste minuut scoorde Het Verdriet voor een vijfde maal tegen en legde daarmee de eindstand vast: 2-5.
Hiermee is het jaar 2022 begonnen met een valse noot. Aanstaande maandag is er een nieuwe kans om orde op zaken te stellen!

BRON: MVC Café Den Ouden Toren