WERKEN AAN HET SPEELPLEIN VAN ZWANKENDAMME GAAN VAN START

 Deze week starten de werken aan het nieuwe speelplein in Zwankendamme. De toestellen zijn oud en afgeleefd. Samen met de buurt werd er een nieuw ontwerp opgemaakt. Het nieuwe plein wordt een plek op maat van deze deelgemeente. Een verbindende plek waar jong en oud kunnen samenkomen. Stad Brugge investeert hierin €258.000 

Het nieuwe ontwerp bevat een gloednieuwe speelzone aan de kant van de nieuwe wijk. Dat maakt het plein ook veiliger om zelfstandig te spelen. Er komen nieuwe uitdagende speeltoestellen voor verschillende leeftijden zoals een piramidenet, korfschommel een combinatietoestel met glijbaan. De groene heuvel en wadi zorgen voor een natuurlijke berm en maken avontuurlijk spelen mogelijk. De grote betonvlakte wordt ingeruild voor een nieuwe plek voor jongeren met skate-mogelijkheden, een basketbalkorf, een pannavoetbalveldje en een hangplek, geflankeerd door een bloemenweide aan de straatkant.

 Er komen ook extra petanquevelden. De extra picknickbanken en zitplekken creĆ«ren een echt buurtgevoel. Ik ben er zeker van dat zowel jong als oud veel mooie momenten op dit plein zal beleven.




Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP