INVENTARIS OLV BEZOEKINGKERK LISSEWEGE ONLINE TE BEZICHTIGEN

 Inventaris Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk Lissewege online Op www.erfgoedinzicht.be en op het Brugs erfgoedportaal www.erfgoedbrugge.be kan je nu ook de collectie van de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk van Lissewege bezichtigen.Deze historische kerk, destijds een belangrijke halte op de weg naar Santiago de Compostela, kent een rijke geschiedenis die wel negen eeuwen teruggaat. 


Haar erfgoedcollectie is gevarieerd en omvat enkele zeldzame stukken. Uitspringers zijn ondermeer het 15de-eeuws liturgisch textiel, het altaarstuk van Jacob van Oost en het orgelmechaniek uit 1808. De volledige inventaris staat nu online, goed voor maar liefst 300 zoekresultaten!

In 2014 gingen Erfgoedcel Brugge en de consulent religieus erfgoed van Musea Brugge van start met een meerjarentraject rond de ondersteuning van de zorg voor en de ontsluiting van de collecties religieus erfgoed in Brugse parochiekerken. Met dit traject krijgt de stad- en daarmee ook iedereen die op een (semi)professionele manier geïnteresseerd is in religieus erfgoed - zicht op wat de Brugse kerken aan erfgoed herbergen.

Ook een 15-tal vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed zetten sinds 2015 hun schouders onder het project.De resultaten mogen er zijn: intussen werden al zestien kerken in kaart gebracht. Onderbegeleiding van consulent religieus erfgoed Benoit Kervyn werd ook elk object meterfgoedwaarde in de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk geïnventariseerd. En dit door vier vrijwilligersploegen: twee op maandag en twee op donderdag. 

Omwille van de coronacrisis heeft de officiële lancering van de collectie langer op zich laten wachten dan voorzien. Het traject dateert namelijk al van de periode juli 2019 – januari 2020. De tevredenheid is er echter niet minder om. 

Geïnteresseerd in de collectiestukken van de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingkerk? 

Enkele foto's............................KLIK HIER!




Reacties

Populaire posts van deze blog

WERKELIJKHEID OF EEN GRAP