zaterdag 31 augustus 2024

'BESCHETEN' VOETPAD LANGS DE STATIONSTRAAT

 


Enkele duiven hebben een slaapplaats boven een huis langs de Stationstraat. Zo te zien aan het voetpad onder hen moeten ze daar al een tijdje verblijven. Dus oppassen geblazen dat je niet uitglijd op de vele uitwerpselen en ook als je er voorbij gaat dat je de kans krijgt dat ze op je kop schijten!

GEZELLIG BUURTFEESTJE ACHTER DE KERK

 

Het was weer tijd voor een buurtfeestje van de buurbewoners van de éérste helft van de Jacob Reyvaertstraat en de Oude Pastoriestraat. Het feestje ging zoals gewoonlijk door in de hooischuur van Bed & Breakfast 'De Lisdodde' bij Lore. Iedereen bracht zijn eten, bord, bestek, glas, drank en goed humeur mee om er een gezellige avond van te maken. Dany Maenhout verzorgde professioneel het vlees op de barbeque. Enkele sfeerbeelden: https://photos.app.goo.gl/uJZ1PiB7BCnhtjcr9

LAATSTE KIJKDAGEN VOOR DE HANDGEMAAKTE VLAGGEN VAN WERELDLANDEN IN DE POL DHONDTSTRAAT

 

Nog tot en met 15 september kun je nog een kijkje nemen naar de handgemaakte wereldvlaggen die tussen de bomen hangen van de Pol Dhondtstraat. Kunstwerkjes die heel veel tijd in beslag genomen hebben voor het maken er van. De medewerkers(sters) en buurtbewoners danken ook de mensen van de Groendienst voor het onderhoud van het grasplein en de hagen.

SLEUTEL GEVONDEN

 

Sleutel gevonden op de parking van de Pol Dhondtstraat te Lissewege
Ophalen via 't Lissewegenartje

KLEIN KATJE GEVONDEN IN tVAARTJE

 

Klein katje gevonden in tVaartje.  
Op te halen bij Anais tel 0491 48 68 03

START VAN HET NIEUWE KSA JAAR

 

Beste KSA’ers, ouders, oma’s en opa’s, overburen, etc. 

Zeg het maar tegen heel de buurt, want zaterdag 7 september start ons nieuwe KSA jaar!!!

4 piraten strijden vandaag om de titel van ´De beste piraat’, maar opeens loopt alles fout waardoor ze elkaar niet meer kunnen zien. Benieuwd hoe we ze kunnen helpen? En wie er uiteindelijk dan de beste piraat zal zijn?? Kom dan zeker tegen 14h naar ons lokaal, Stationsstraat 9C Lissewege.
De activiteit stopt om 17h maar geen paniek want wat is een startdag zonder startbar om iedereen te leren kennen en verwelkomen? Deze bar blijft dan ook open tot 19h. 

Verdere info op onze facebook pagina :)

Tot dan!!!
Dikke piepers
De leiding 2024-2025!


vrijdag 30 augustus 2024

NIEUWS VAN RFC LISSEWEGE

 


EN NOG DIT:

RFC Lissewege jeugd is nog op zoek naar spelertjes geboren tussen 2011 en 2020.
3 gratis proeftrainingen.
Laat je zoon/dochter kennis maken met onze groeiende jeugdwerking en kom terecht in een warme familiale club! 
Voor meer info stuur gerust pb of bel op 0474/83.60.67 

NIEUWS VAN DELPHINES SALON

 


Dit najaar staan er heel wat opleidingen op het programma… dit om jullie de beste behandelingen aan te bieden aangepast aan jullie wensen! 

Dank voor jullie begrip 

Gesloten op: 
Donderdag 12 september 
Vrijdag 13 september 
Zaterdag 14 september 
Dinsdag 17 september 
Woensdag 18 september 
Dinsdag 22 oktober

BLIKVANGER VAN DE WEEK

 

Opgepast voor de billekes
Wandeling langs Ter Doeststraat op het fietspad, je kan er bijna niet langs van het riet , en dan met de fiets zeer gezellig met korte broek. Rietbladeren snijden als mesjes!
 Foto Daniel Devoldere

DATA COMMUNIEVIERINGEN KINDEREN TER POORTEN EN DE LISBLOMME VOOR 2025

 

Datum eerste communie Lissewege:  OLV Bezoekingkerk (De Lisblomme en Ter Poorten): donderdag 29 mei om 9.30 u.
‘Voor de kinderen die school lopen in De Lisblomme en Ter Poorten (Lissewege) gebeurt de voorbereiding naar de eerste communie vanuit de parochie in nauwe samenwerking met onze scholen.
De datum van de infoavond en de instapviering in de OLV-Bezoekingkerk volgt nog!

Datum vormsel: zaterdag 7 juni om 10 uur in de Sint-Donaaskerk (Zeebrugge)
De kinderen die hun vormsel wensen te ontvangen in de Sint-Donaaskerk (Zeebrugge) vormen één groep.
De vormselvoorbereiding gebeurt op zondagvoormiddag in Zeebrugge.
Info-avond en inschrijving: Op dinsdag 22 oktober 2024 om 19.30 u. in de Sint-Donaaskerk te Zeebrugge 

donderdag 29 augustus 2024

BEAUTY& CARE LUNA GAAT BINNENKORT VERHUIZEN

 


Beauty& Care Luna gaat binnenkort verhuizen.

Dankzij jullie vertrouwen kan ik nu de stap zetten om mij volledig te focussen op Beauty & Care Luna om als hoofdberoep te starten.  
Vanaf 1 oktober kunnen jullie mij terug vinden op het nieuwe adres: Europastraat 34 te Lissewege.
 (Slechts op 200m van de huidige locatie) 
Graag nodig ik jullie uit voor de opening van mijn nieuw salon op vrijdag 27 September vanaf 18u 

Iedereen welkom!
Luna vanbelleghem

Bekijk ook eens mijn website: https://www.beautyandcareluna.be/

CREATIEF MET KERAMIEK IN BUURTCENTRUM D' OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE

 


BIJEENKOMST VAN HET TEAM VAN HET STEDELIJK ONDERWIJS BRUGGE-NOORD AFDELINGEN TER POORTEN EN DE BIJENKORF.

 

Het team van stedelijk onderwijs Brugge-Noord 'Ter Poorten Lissewege' en 'de Bijenkorf Dudzele' kwamen afgelopen donderdag samen in Ter Poorten voor een algemene infodag. Directeur Hilde is alvast tevreden met het voorbereidend werk van haar fantastische ploeg. De kleutertjes en de leerlingen zullen het volgende week zeker naar hun zin hebben want de leerkrachten zijn er klaar voor.

NIEUWS VAN FEMMA - ZEEBRUGGE

 


De vakantie loopt ten einde . Het team van Femma Zeebrugge heeft niet stil gezeten en zit terug boordevol nieuwe ideeen.
Onze aktiviteit voor september is jammer genoeg volzet, maar niet getreurd onze oktober aktiviteit heeft plaats genoeg voor iedereen.
Allen welkom op onze abba avond. en wist je trouwens dat je bij ons iedere maandag terecht kan om te line-dancen ( ook mannen zijn welkom)

woensdag 28 augustus 2024

NIEUWS VAN DARTSVERENIGING ZWANKENDAMME

 


ACTIVITEITEN VOOR SEPTEMBER IN BUURTCENTRUM D'OUDE STOASIE TE ZEEBRUGGE

 





KLUSJESDAG IN DE LISBLOMME

 

Afgelopen dinsdag was het klusjesdag in De Lisblomme. Met bezems, werkhandschoenen, vuilniszakken en een heleboel goede moed hebben we de school een flinke opfrisbeurt gegeven. 
Na het harde werk was het tijd voor gezellig samen tafelen.

HERDENKINGSCEREMONIE VOOR DE BEMANNING VAN 2 GEZONKEN DUIKBOTEN UIT DE EERSTE WERELDOORLOG TE ZEEBRUGGE

 

Herdenkingsceremonie voor de bemanning van de Duitse U-5 en UC-14 te Zeebrugge
Meer dan honderd jaar geleden kwamen de bemanningsleden van beide Duitse duikboten te midden van een gruwelijke wereldoorlog om het leven in de Noordzee.

BORDEN 'ZWANKENDAMME IN BEELD' VERDWENEN

 

De borden die op verschillende plaatsen als richtingaanwijzer naar 'Zwankendamme in beeld' dienst doen, werden GESTOLEN ,verwijderd of misschien vernietigd .
WIE doet nu zoiets en WAAROM ?
ALLE TIPS WELKOM , er is zeer veel werk in die borden gestoken geweest en waren voor enkele jaren herbruikbaar. Er zal aangifte worden gedaan.
Ook werd het bord van de 'Wereldvlaggen tussen de bomen' op de hoek van de Stationstraat en de Pol Dhondtstraat al een paar keer op de grond gesmeten!

NIEUWS VAN 'JUDOSCHOOL SEN NO SEN' TE LISSEWEGE

 

De vakantie zit er bijna op maar de trainingen zijn nog maar pas begonnen! We gingen reeds van start in augustus maar hopen een heleboel judoka's terug te zien in september!  
Het wordt opnieuw een jaar vol leuke trainingen, competities, nieuwe gordels en nog veel meer. Ben jij ook klaar om opnieuw je judogi aan te trekken? Neem dan zeker in de maand september ook een vriendje of vriendinnetje mee die graag eens van het judo wil proeven! De hele maand september mogen nieuwe, toekomstige judoka's 4x gratis de training meedoen!

NIEUWS VAN ONTMOETINGSCENTRUM tVAARTJE

 

Het is bijna voorbij die mooie zomer…. in tVaartje….. een zomer vol optelsommetjes van energie, vermenigvuldigingen van vriendschap en delingen van creativiteit…... Dit waarachtige feest in mijn hart, zou ik graag met je, vieren nu zondag 1 september vanaf 18u in tVaartje tijdens een groot fin de saison dankbaarheidsbarbecue.

Ik ben dankbaar dat jij, als kunstenaar deze zomer weer vol passie, overgave en trotsheid, tVaartje omtoverde tot een zinnenstrelend paradijsje.
Ik ben dankbaar dat jij, als bezoeker telkenmale terugkwam en team tVaartje de energie gaf om een community te creëren waar vriendschapsbanden worden gesmeed, waar kunstwerken worden gewaardeerd en waar verloren dromen weer tot leven komen.
Ik ben ook ontzettend dankbaar, dat jij, als vrijwilliger, elke dag paraat stond om samen met mij, dit walhalla van rust, blijdschap en ontmoeting te mogen bezielen.

Graag nodig ik je dan ook uit op onze fin de saison-barbecue met een Italiaans mozzarella worstje, een kalkoenbrochette, een gemarineerde kippenfilet en bras beenham aangevuld met een mooie groentebuffet. Veggies kunnen dit melden via het inschrijvingsformulier.
Prijs: 19€50, te betalen de dag zelf aan de bar
Inschrijven het liefst zo vlug mogelijk maar het kan tot vrijdag 30 september 12u via deze link.  

 En na de zomer is het nog niet gedaan in tVaartje. Ik blijf ontmoetingskansen creëren. Ik nodig je dan ook graag uit op onze Loft Stories van september.

- Zondag 8 september om 17u: Kathleen Vandenhoudt en Luiz Marquez
Onze Bluebird  Kathleen laat samen met  Luiz  Márquez haar liefde voor de blues en Americana horen.  "This fire, ever burning" is een krachtige mix van Kathleen's authentieke songs  en  Luiz's meeslepende harp en saxofoon. Ervaar de no-nonsense attitude en oprechte emotie, vol deugd en positieve energie.

- Zondag 15 september om 17u: Things have changed met Close Up
De Brugse coverband Close-Up (Jan Vandelanotte, Karel Claeys, Sam Vander Meiren, Flor Vercaemer en Bart Vlaeminck) staat garant voor muzikale meerstemmigheid en een hart voor klassiekers.
Met Things Have Changed neemt dit combo je mee op een verrassende muzikale roadtrip, langs de stoffige zandwegen van singer-songwriting en Americana over wegen vol kleinkunst en pop naar de highways van de rock.
Een muzikale reis waarin de magie en de geest van Bob Dylan nooit ver weg lijkt. https://closeup-band.be/

Alle info en tickets voor Things have changed met Close Up: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

 - Zondag 22 september om 17u: The borrowed suits
We’re on a trip of a lifetime, from Congo Square to Martha’s Vineyard, playing Country-Blues  and Forgotten Folksongs. We are here to tell the story…

Peter de Smet: lapsteel, pedal steel and dobro
Geert Devuyst: guitars and vocals
Stevie: vocals and guitars
Sofie Vandeputte: vocals

Alle info en tickets voor The Borrowed Suits:https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=448571#

LISSEWEGE IN DE ZONNEBLOEMEN

 


Foto's genomen door Bruno Jacxsens

dinsdag 27 augustus 2024

FOTO VAN DE WEEK

 

Weinig volk vandaag door Lissewege, ze liggen waarschijnlijk allemaal op het strand met dit mooie weer!
Foto door 'Michelleke van het witte dorp'.

GROEPSPROGRAMMA "BEWUST KRACHTIG (BE)STAAN" IN BUURTCENTRUM LEVENSVREUGDE

 


GEZOCHT REGIO LISSEWEGE

*Gezocht regio Lissewege*

Ik zoek iemand die wekelijks / 2 wekelijks kan komen helpen met de schoonmaak van mijn huis.
 ( 3 kamers, grote leefruimte, grote tuin & garage). 
Graag iemand die betrouwbaar, correct & zelfstandig kan werken. 
Stuur mij een berichtje & dan bel ik je op: 0493502818

GRATIS PROEFLESSENWEEK DANSEN BIJ DANSCLUB 'NRGY' TE BLANKENBERGE


💃☀️GRATIS PROEFLESSENWEEK☀️🕺

Heb jij ook de danskriebels te pakken maar weet je niet wat jouw favoriete dansstijl is? Of heb je keuzestress?
Kom dan zeker langs tijdens de proeflessenweek 9-14 september en dans GRATIS mee met zoveel danslessen je maar wil!
Heb je reeds je keuze gemaakt? Schrijf je dan nu reeds in en wees zeker van je plaatsje.
Info & Inschrijven 👉🏻 https://www.dancenrgy.be/









GESLAAGDE BUURTBABBEL IN DE TEN WALLESTRAAT

 

Buurtcentrum 'Levensvreugde' organiseerde op maandag 26 augustus een buurbabbel langs de Ten Wallestraat. Gastheer en -vrouw waren Marc en Rozanne die de talrijk afgekomen buurtbewoners een hartelijk welkom heetten en hen verwende met een kop heerlijke koffie met een koekje. Jong en minder jong genoten deze morgen met allerlei verhalen, een vragenspel en zo leerde men ook beter z'n buren kennen. Zeker een opvolging waard.

maandag 26 augustus 2024

'DE GOEDENDAG' BRUGS VISAMBASSADEUR 2024

 








UITNODIGING VAN FEMMA - DUDZELE

 

BESTE FEMMA LEDEN, PARTNERS EN SYMPATHISANTEN !

Hopelijk allen kunnen genieten van de voorbije zomer!
Hierbij de uitnodiging tot deelname aan onze jaarlijkse dagreis op 
VRIJDAG 20 SEPT 2024
Ditmaal zoeken wij het niet te ver, maar wordt het toch leuk en interessant.
We kozen voor de Westhoek aan de IJZER  en DIKSMUIDE.

PROGRAMMA:
8u45 stipt, vertrek aan “De Polder” 
Om 10u worden wij verwacht in WOUMEN, in herberg “De Speelman” 
Bij aankomst krijgen we één boterkoek met koffie of thee.
Aangesterkt zijn we klaar voor ons parcours: “Volksspelen” Dit doen we per 2 of 4 personen. Benieuwd wie de meeste punten scoort!  (10 spelletjes).

Voor ons middagmaal rijden we naar BEERST, er wacht daar een lekker maal in restaurant  “Bourgondisch Schild”
Menu: verse dagsoep, rundstoofvlees op basis van streekbier, groentjes en frieten.

Na het eten rijden we terug naar DIKSMUIDE, en doen we een korte toeristische  wandeling in het centrum. (3 km)

Om 16u vertrekken we naar KEIEM voor een bedrijfsbezoek aan “HET DISCHHOF” bekend om zijn KEIEMSE KAZEN.
We krijgen een inkijk in het leven op het familiale bio bedrijf. Afsluiten doen we met 7 proevertjes en een drankje.
Al wat moe en voldaan vangen we onze terugreis naar Dudzele aan omstreeks 18u30 

PRIJS : € 55 voor leden, partners en ook voor sympathisanten.
Inschrijven door te storten op FEMMA DUDZELE, rekening nr BE97-0689-0925-1149
uiterlijk tegen 12 sept, of cash betalen bij Martine Declerck, Kleine Molenstraat 40, Dudzele (tel 050/599676), deelname ook aan Annie laten weten.
Voor verdere inlichtingen of wijzigingen kan je terecht bij je reisverantwoordelijke
Annie Pieters (tel 050/339421 of gsm 0486/694965)

De FEMMA-leden en hun inwonende gezinsleden worden tijdens deze activiteit verzekerd via de ledenpolis van Femma.

Wij hopen alvast op jullie enthousiaste deelname,

AP tip:  Dankzij de koeien die grazen,
            proeven wij de lekkere kazen

zaterdag 24 augustus 2024

HUIS TE KOOP TE LISSEWEGE

 

Gerenoveerd huis met gezellig terras te Lissewege
Lisseweegs Vaartje 12, Prijs:  319 000 Euro
Deze moderne en compleet vernieuwde rijwoning, gelegen in het witte polderdorp Lissewege, is een absolute parel. De woning werd grondig gerenoveerd met tijdloze materialen en is conform met de hedendaagse normen: vernieuwde elektriciteit, nieuw geïsoleerd dak, nieuwe condensatieketel, ...

BACK TO SCHOOL IN DE 'ZOUTELISSE'

 


STARTDAG KSA LISSEWEGE 2024 - 2025

 


INGEZONDEN BERICHT VAN BEWONERS VAN DE POL DHONDTSTRAAT

 

Wanneer tijdens het voetbal weer eens alle regels vervagen. Respect... nul.

ALLEE..............................ROULEZ!

 


Afgelopen vrijdagnamiddag was het weeral prijs met het zwaar verkeer door Lissewege. Nu was het geen containervervoer maar ene die waarschijnlijk op zoek was naar nieuwe auto's. Ik denk niet dat hij deze in ons dorp zal vinden of was hij soms op zoek naar de haven van Zeebrugge?